Musorujsag
Élő Eredmények

Ha a Mercedes nem léptetné elő, a Red Bull megfontolná Russell szerződtetését

Ha a Mercedes nem léptetné elő, a Red Bull megfontolná Russell szerződtetését

Motorsport, F1i
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko kijelentette, megfontolná George Russell szerződtetését, amennyiben a Mercedes 2022-ben sem adna lehetőséget a fiatal versenyzőnek. De ő ezt meglehetősen valószínűtlennek tartja…

Egyre több pletyka szól arról, hogy a Mercedes 2022-re George Russellt szerződteti Lewis Hamilton mellé, hivatalos bejelentést azonban még nem tettek a csillagosok. Igaz, egyes jól informált riporterek szerint túl sokat már erre sem kell várnunk – lehet, hogy már a hétvégi Brit Nagydíjon hivatalossá teszik védencük előléptetését.

Ha ez a pletyka nem is igazolódik be, a nyáron azért várhatunk bejelentést a Mercedestől versenyzői fronton, a csapatfőnök, Toto Wolff ugyanis jelezte, még ősz előtt döntenek arról, ki lesz Hamilton csapattársa.

Helmut Marko (Fotó: XPB)

Amennyiben mégsem Russell lesz a kiválasztott, a fiatal pilóta valószínűleg marad a Williamsnél – hacsak nem kap egy igazán vonzó ajánlatot valamelyik élcsapattól. Például a Red Bulltól, ahol állítólag fontolóra vennék szerződtetését. Igaz, nem hiszik, hogy elérhető lesz. „A Williamsnél most mutatott teljesítménye alapján mindenképp megfontolandó” – jelentette ki Helmut Marko.

„De ez egy utópia. Ha a Mercedes elengedné őt, az jó nagy baklövés lenne. Őszintén szólva én ezt el sem tudom képzelni” – folytatta, majd hozzátette, szerinte már megszületett a döntés. „Ha megfelelően az információim, akkor a kérdés nem is releváns már” – mondta.

Azt a korábbi F1-es, Marc Surer is biztosra veszi, hogy Russellre valaki lecsapna, ha a Mercedes ezúttal sem léptetné elő. „Ha szabad lenne, biztos, hogy más csapatok azonnal kapnának érte. Nem fog egész életében a Williamsnél versenyezni. Ez egyszerűen nem történhet meg. Feljebb akar lépni, és a tehetsége alapján feljebb is kell lépnie. Vagy beteszik a Mercedesbe, vagy elmegy” – nyilatkozta a televíziós szakértőként ténykedő német.

George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak