Musorujsag
Élő Eredmények

Norris: Ricciardo nem Sainz

Norris: Ricciardo nem Sainz

Speedweek, Motorsport-Total
Lando Norris elárulta, miért élvezte jobban a közös munkát csapattársként Carlos Sainzcal, mint Daniel Ricciardóval.

Amikor tavaly a McLaren bejelentette, hogy 2021-ben Carlos Sainz helyére Daniel Ricciardót szerződtette, maga Zak Brown ügyvezető igazgató jelentette ki, hogy minden szempontból az övék a legizgalmasabb versenyzőpáros a mezőnyben. A pályán szoros csatát, a pályán kívül sok-sok nevetést jósolt a jó humorérzékéről és lazaságáról is ismert duó kapcsán.

Előrejelzése eddig nem igazolódott be: az autójával szenvedő Ricciardo csak árnyéka korábbi önmagának, az ausztrál pedig egyelőre nem alkot olyan szórakoztató párost Norrisszal, mint amilyen előtte Sainz és Norris voltak együtt. Az eddig idén három dobogós helyet jegyző Norrison érezhető, távolságtartóbb is Ricciardóval, bajtársias barátságot nem lehet emlegetni közöttük, és a kettejük eredményei közötti különbségek alapján Ricciardo kimértsége is érthető.

Daniel Ricciardo és Lando Norris (Fotó: XPB)

Ausztriában Norris elismerte, a mostani kapcsolata Ricciardóval a közelébe sem érhet a Sainzcal ápoltnak. „Daniel és én jól kijövünk egymással, sokat nevetünk, és szerintem jó csapattársak vagyunk. Viszont mások vagyunk a pályán kívül. Danielt inkább érdekli a borkészítés és a divat, míg én inkább rajongok a golfért és az e-sportért.”

„Arra, hogy jó barátok legyetek, van egy egyszerű trükk: sok időt kell egymással eltöltenetek, és közben jól kell szórakoznotok. Carlosszal mi sokat golfozunk és szimulátorozunk együtt, és amikor ennyit vagytok együtt, az egyszerűen más köteléket eredményez.”

Személyiségük és érdeklődési körük különbözősége mellett Norris viszont tud egy másik magyarázatot is arra, miért nem állnak olyan közel egymáshoz Ricciardóval, mint Sainzcal: ő is változott időközben.

„Valószínűleg már jobban koncentrálok magamra, mint korábban. Több időt töltök a fontos dolgokkal, olyasmikkel, amikre igazán oda kell figyelnem. Többet vagyok a mérnökökkel, és kevesebbe időt töltök csevegéssel, mókázással és hasonlókkal. De még mindig foglalkozom az F1-es barátaimmal, még mindig kedvelem őket, és még mindig azt csinálom, amit szeretek. Egyszerűen csak nagyobb a hangsúly a figyelmen és a munkamódszeren” – mondta Norris.

Lando Norris (Fotó: XPB)

A brit emellett arról is beszélt, hogy a közös múltja Sainzcal a jelenlegi, már eltérő csapatokban vívott vetélkedésüket is meghatározza: jobban le akarja győzni a spanyolt, mint bárki mást. Az első ausztriai verseny után elárulta, különlegessé teszi a csatáikat, hogy jobban ismeri Sainzot, mint a többi ellenfelét. „Tudtam, hogy a futam végén nagyon gyors lesz, mivel 2019-ben ugyanezt a taktikát csinálta végig nálunk is” – mutatott rá, milyen előnye van annak, hogy csapattársakból lettek ellenfelek. „De ugyanez igaz rá is. Ő is tudja, én hogy vezetek, és természetesen próbálunk változtatni egy kicsit, hogy ne tudjanak mindent. Ez az előnye és hátránya, amikor valaki csapatot vált.”

„Még mindig jó barátok vagyunk. Továbbra is rendszeresen beszélgetünk, viccelődünk egymással. Jól kijövünk, ez már így van 2019 óta, amióta csapattársak lettünk. Természetesen a pályán viszont talán nincs senki, akit jobban le akarnék győzni Carlosnál. És talán nála is így van ez velem. Ő le akarja győzni a McLarent, mi le akarjuk győzni a Ferrarit. Ez része a kihívásnak. De továbbra is minden versenyzőt tisztelek, és vannak más barátaim is a versenyzők között, akik ellen versenyzek. Ő az egyikük” – fejtegette.

 

Borítókép: Lando Norris és Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak