Musorujsag
Élő Eredmények
×

Marko: Hamilton egy kanyar alatt tönkretette Albon pályafutását

Marko: Hamilton egy kanyar alatt tönkretette Albon pályafutását

F1i
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko úgy érzi, Alexander Albon 2020-as szezonja, és ezáltal talán egész Forma–1-es pályafutása is másként alakult volna, ha Lewis Hamilton nem löki ki őt az Osztrák Nagydíjon.

A tavalyi őrült Osztrák Nagydíjon a Red Bull thai versenyzőjének, Alexander Albonnak nagyon jó esélyei voltak arra, hogy leelőzze Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast, ezzel pedig megszerezze pályafutása első győzelmét. A címvédőt a négyes kanyarnál támadta meg, Hamilton azonban hibát vétett, ütközött riválisával, aki a kavicságyba kényszerült.

A bikások tanácsadója, az általában őszintén és szigorúan értékelő Helmut Marko az esettel kapcsolatban nemrég úgy fogalmazott, abban a pillanatban Albon szezonja és pályafutása is megpecsételődött.

Alexander Albon (Fotó: XPB)

„A négyes kanyar Ausztriában eléggé híres, ott tette tönkre Hamilton Albon pályafutását” – nyilatkozta a neves sportvezető. „Ha Hamilton ott nem fordul rá, akkor Albon megnyerte volna azt a versenyt. Akkor talán minden egészen másként alakult volna, mert egészen máshogy alakul minden a mentális oldalon, és az önbizalmat tekintve.”

Albon manőverével kapcsolatban már akkor fölmerült, hogy túlságosan kockázatos volt, hiszen a külső íven próbálta lehagyni ellenfelét, Marko azonban ragaszkodik hozzá, hogy Hamiltonnak kellett volna helyet hagynia a kívülről érkezőnek.

Ahogyan azt Sergio Pérez és Lando Norris szintén a Red Bull Ringen vívott csatája során is láthattuk (emiatt a britet büntették). „A srácoknak úgy kell versenyezniük, hogy közben elég helyet hagynak egymásnak. Ez az a pont, ahol Norris hibázott. Látta, hogy Pérez kívülről akar előzni, de nem hagyott neki elég helyet. De ha Pérez nem próbálkozik, akkor unalmasan körözött volna csak mögötte, és ezt sem akarjuk látni” – fogalmazott.

Borítókép: Lewis Hamilton és Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak