Musorujsag
Élő Eredmények

Norris: Nem vagyok ideális helyzetben, de tudok versenyezni

Norris: Nem vagyok ideális helyzetben, de tudok versenyezni

Sky Sports
A McLaren brit versenyzője, Lando Norris elismerte, továbbra sincs nincs ideális állapotban, miután múlt vasárnap huligánok megtámadták és kirabolták a futball Európa-bajnokság londoni döntője után.

Norris elképesztő formában kezdte a 2021-es évet: az első kilenc hétvégéből hármon szerzett dobogós helyezést, miközben folyamatosan ott volt a középmezőny elején és felül tudta múlni rutinos csapattársát, Daniel Ricciardót. Ilyen előzmények után jött hazai hétvégéje, melynek felvezetése azonban nagyon nem a tervek szerint alakult.

Múlt vasárnap ő is részt vett a futball Európa-bajnokság londoni döntőjén, ami után huligánon megtámadták és kirabolták. Az esetet sértetlenül megúszta, csapata hivatalos közleménye szerint azonban megviselték a történtek.

A héten ő is megosztott egy rövid közösségi médiás üzenetet, melyben ígérte, megpróbál a lehető legjobban fölkészülni a Brit Nagydíjra. Annak sajtónapján viszont elismerte, nincs ideális állapotban a történtek miatt. „Megvagyok, de azért persze voltam már jobban is” – nyilatkozta Silverstone-ban a Sky Sportsnak.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Nem fogok hazudni, nem vagyok tökéletes állapotban. Szóval igen, van még min javítani mentális szempontból. Sokat szoktam beszélni erről, mennyire fontos a mentális erő, a mentális egészség” – folytatta, majd beszámolt az előző napokról.

„Nem aludtam túl jól, és így tovább… nem ideális a helyzet, egy kicsit fájdalmas is. De nem is tudom, nem én vagyok a legrosszabb helyzetben a Wembley után. Dolgozom ezen, gondoskodom róla, hogy jobban érezzem magam és a lehető legjobb formába lendüljek. Úgy érzem, továbbra is ki tudok hajtani a pályára és a feladatomra tudok koncentrálni. Ez a legfontosabb” – emelte ki.

A fiatal pilóta természetesen bízik benne, hogy hazai közönsége előtt is folytathatja eddigi jó szereplését, és ha a dobogó ezúttal nem is jön össze, azért ő nyerheti majd meg a középmezőny versenyzőinek különcsatáját.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak