Musorujsag
Élő Eredmények

Rendben lesz a hétvégére az Eb-döntő után kirabolt Norris – Brown

Rendben lesz a hétvégére az Eb-döntő után kirabolt Norris – Brown

Sky Sports
Főnöke próbálta helyretenni Lando Norris lelkét a múlt vasárnapi Eb-döntőn történt kirablása után. Zak Brown kritizálta a szervezőket.

Nem alakult jól Lando Norris számára a hazai versenyének fölvezetése. A McLaren tehetsége a múlt hétvégén a helyszínen, Londonban tekintette meg a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét, és nem elég, hogy el kellett fogadnia Anglia vereségét Olaszország ellen, a találkozó után az autójához tartva huligánok még rá is rontottak és ki is rabolták. A McLaren szponzorától kapott, több tízezer fontot érő óráját vették el, miután lefogták. A híradásokra reagálva később jelezte, jól van, és próbál megfelelő mentális állapotba kerülni a hétvégi Brit Nagydíjig.

Főnöke, Zak Brown egy kedd esti eseményen a brit Sky televíziónak elárulta, elbeszélgetett Norrisszal a történtekről, és próbálta helyre tenni a lelkét.

„Sokat beszélgettem vele. Engem már háromszor is kiraboltak, még fiatalon, Los Angelesben. Elmeséltem neki a történetemet. Áldozatként könnyű felelősnek érezned magad, amikor egy klassz órát viselsz. Valójában viszont mindent úgy csinált, ahogyan elvárható.”

Brown szerint a szervezők nem lehetnek büszkék arra, ami múlt vasárnap a Wembleyben történt, ahová jegy nélküli rendbontók tömege tört be. „A világban van pár rossz ember. Ez nem volt egy jól kivitelezett esemény. Egyszerűen nem volt elfogadható ez a viselkedés. Erre megoldást kell találni, mert nem szabadna veszélyben érzed magad, amikor egy nagy sporteseményre látogatsz, és a Forma–1-ben ilyesmi nem is fordulhat elő.”

Zak Brown (Fotó: XPB)

„Mindenesetre Lando rendben van. Egy kicsit megrázták a történtek, ami érthető. Elmesélte nekem, nem volt kellemes élmény, de egészséges, és rendben lesz.”

A Londonban történtek a Brit Nagydíj szervezőit sem hagyták hidegen. Silverstone telt házra készül a következő napokban, vasárnap 140 ezer nézővel számolnak, és a sprintversenyt hozó szombaton is hasonló nézőszám várható. Az Eb-döntő hatására fokozták a biztonsági készültségüket, azt pedig már napokkal ezelőtt elkezdték hirdetni, hogy minden jegyük elkelt, így a jegy nélkül maradókat arra kérik, útnak se induljanak a pályájuk felé.

Borítókép: Third placed Lando Norris (GBR) McLaren in parc ferme. 04.07.2021. Formula 1 World Championship, Rd 9, Austrian Grand Prix, Spielberg, Austria, Race Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: FIA Pool Image for Editorial Use Only

További tartalmak