Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo: Nem bánom, hogy elhagytam a Red Bullt

Ricciardo: Nem bánom, hogy elhagytam a Red Bullt

Motorsport-Total, Racefans
Nem nézi irigykedve Daniel Ricciardo volt csapata, a Red Bull idei remeklését, és noha örömmel lenne Max Verstappen helyébe, kívülállóként is tud örülni nekik.

2018-ban azzal az érvvel döntött a Red Bulltól való távozás mellett, hogy noha új csapatánál, a Renault-nál sem lesz esélye rövid időn belül bajnokká válni, erre a régi munkaadójánál sem nyílna lehetősége, még akkor sem, ha ott legalább időnként nyerhetne egy-egy versenyt. Daniel Ricciardo aztán két év után búcsúzott a Renault-tól és a McLarennél kötött ki, ahol viszont egyelőre nem találta meg a számításait, hiszen a vártnál többet küszködik a csapat sajátos autójával. A Red Bull eközben pedig mindkét bajnoki tabellát vezeti…

Noha Ricciardo a távozása óta mindig hangoztatta, nem bánta meg a döntését, adódik a kérdés: most, hogy korábbi csapata mégis a siker közelébe került, még mindig így gondolja ezt?

„Gyanítom, ez a kérdés az idei eredményeim miatt jött elő. Nem bántam meg semmit. Minden döntésemet okkal hoztam meg, és minden döntést, amit az életben meghozol egy adott pillanatban, a helyes és a legjobb akkor. Semmiképpen sem tekintek vissza megbánással, nem kérdőjelezek meg semmit” – mondta a hétszeres futamgyőztes.

Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren) Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren)

Elmondása szerint tud örülni a Red Bull sikerének. „Elnézve az idei eredményeiket, látom, hogy jön a kérdés: hiszem-e, hogy én is lehetnék az? De én ezt nézve őszintén örülök nekik. Ne értsenek félre, szeretnék én is nyerni, de örülök nekik, hogy a Mercedes kihívói lettek, és hogy úgy fest, idén igazán harcban vannak. Nemrég röviden beszélgettem Christiannal (Horner, csapatfőnök) Ausztriában, és pár másik Red Bull-os fickóval is. Feltüzelt, hogy látom, mit csinálnak. És biztosan nem bántam meg.”

 

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak