Musorujsag
Élő Eredmények

Utolsó a Red Bullal: Pérez a sprintkvalifikáció nagy vesztese

Utolsó a Red Bullal: Pérez a sprintkvalifikáció nagy vesztese

Sky Sports, F1
Elszállt a Red Bull a silverstone-i sprintfutam ötödik körében. Sergio Pérez magát és a csapatát is nehéz helyzetbe hozta ezzel.

Sergio Pérez lett a nagy vesztese a Brit Nagydíj sprintkvalifikációjának. Az ötödik helyről rajtolt, és gyakorlatilag mindent elvesztett egy hibával. A rajt után két pozíciót veszítő mexikói az ötödik körben a Becketts-kanyarban vesztette el az irányítást Red Bullja fölött, és nagy tempóval vágódott ki a pályáról. Már azzal szerencsés volt, hogy nem csapódott a falnak és folytatni tudta.

„Nagyon korán utassá váltam a kanyarban. Ráléptem a gázra, és ez sült el rosszul. Elszálltam, nem tudtam semmit sem tenni, csak utas voltam onnantól” – nyilatkozta a Red Bull-os.

Sergio Pérez (Fotó: Formula1/Twitter)

Christian Horner csapatfőnök megerősítette, Péreznek nem volt műszaki gondja, egyéni hibáról volt szó. „Egyszerűen elvesztette az autó hátulját. Zavaros levegőben volt. Nem volt komoly gond.

A Red Bull duplán fájlalhatja Pérez utolsó helyét, hiszen nemcsak a dupla pontszerzés vált nehezebbé, de a pole-ból rajtoló Max Verstappen is magára maradt a két Mercedesszel.

„Nagyon sajnálom a csapatot., Nagyon gyenge nap volt ez a részemről. De holnap jön egy új nap, és már nagyon várom. Most nyilván nehéz egy ilyen nap után, de a holnap új lehetőséget kínál. Meglátjuk, mire juthatunk”

– kért bocsánatot Pérez.

A hajrában a mexikói nem tudta megelőzni Nicholas Latifit, csak a 18. helyen állt, amikor csapata az utolsó körben kihívta a boxba. Horner elmondta, jobbnak látták, ha nem ér célba, mivel ellenőrizniük kell az erős vibrációtól talán megsérült autóját. „Óriási elfékezés volt ez, láthattuk a füstöt, ahogy blokkolta a kerekét. Szerencsére semmit sem talált el, de olyan szintű vibráció lépett föl, hogy a végén ezért állítottuk ki, hogy ellenőrizhessük az autót holnapig.”

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Pérez hozzátette: „A fékezéstől erős vibráció lépett föl. Lényegében biztonságos módon próbáltuk befejezni a versenyt.”

Pérez vasárnapja ezzel teljesen másnak ígérkezik, mint amilyennek előre várta. Föl kell zárkóznia. Az autóján változtatni csak abban az esetben lehet, ha a boxutcából rajtol – jó esély van rá, hogy ezt meg is lépi a Red Bull. „Az első szárnyon és a guminyomáson lehet módosítani. Checónál most biztonsági ellenőrzést kell csinálni, és ehhez az FIA engedélye kell majd.”

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak