Musorujsag
Élő Eredmények

Norris csalódott az elveszített esély miatt

Norris csalódott az elveszített esély miatt

F1
Folytatta pontszerző sorozatát, értékes egységeket szerzett csapatának és visszavette a harmadik helyet Lando Norris hazai versenyén, teljesen azonban nem volt elégedett. Márkatársa, Daniel Ricciardo eközben idei legjobb eredményét szállította.

Erős eredménnyel távozott a McLaren hazai versenyhétvégéjéről, Silverstone-ból, a tabellán azonban így is csökkent az előnye a Ferrarival szemben: a vörösök – többnyire a remek futamot teljesítő Charles Leclerc-nek köszönhetően – két ponttal csökkentették lemaradásukat.

Ami a versenyzőket illeti, Lando Norris negyedik helyével folytatta magabiztos pontszerzési sorozatát, sőt a tabellán is föllépett a harmadik helyre, teljesen azonban nem volt megelégedve, egy elhibázott kerékcsere ugyanis elvette a lehetőséget tőle arra, hogy ismét harcolhasson a dobogóért. Igaz, a Mercedes ma annyival gyorsabb volt, hogy valóban csak az esélyt bukta el…

„Nem is tudom, mit mondjak” – kezdte. „Összességében jó futam volt. Negyedik hely a hazai versenyemen a tegnapi hatodik után. Csak talán lehetett volna egy kicsit jobb is. A tempónk jó volt ahhoz, hogy tartsuk őket. Ahhoz nem, hogy eléjük vágjunk, vagy valami. Csak, hogy tartsuk őket. De a kerékcsere miatt elveszítettük az esélyt, hogy előttük maradjunk, és addig próbáljuk tartani őket, ameddig csak lehet” – tette hozzá.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Csapatként ez a negyedik, ötödik hely jó eredmény. Főleg itt, a hazai futamon. Azért vagyok kicsit csalódott, mert elveszítettük az esélyt, hogy küzdjünk, hogy egy kicsit jobb show-t produkáljunk. De a hétvége szórakoztató volt, a szurkolókkal még sokkal jobb. Nekem, versenyzőként nagyon sokat jelentettek. Jövőre visszajövünk, és lesz egy újabb esélyünk” – folytatta.

A csapattárs, Daniel Ricciardo ötödik helyezésével most érte el legjobbját azóta, hogy csatlakozott a McLarenhez. Ez természetesen feldobta az ausztrált, kinek nagyon nehezen indult a szezonja. „Nem is kérhettem volna jobb eredményt” – mondta. „Rendben volt a futam. Papíron ez már egy jobb hétvége volt, sok pontot hoztunk haza. Az első etapon nem voltam elég gyors, hamar lemaradtam az előttem lévőktől” – tette hozzá.

„Aztán Carlos (Sainz) végig ott volt mögöttem, nagyon gyors volt a második etapban és végig nyomás alá helyezett. Nem tudtam, fel tudom-e tartani, arra gondoltam, hogy túl gyors lesz. De sikerült. Kitisztítottam a fejem, és magam mögött tartottam. Még mindig nem vagyok nagyon gyors, lehetnék magabiztosabb is. Tíz futam kellett, hogy a legjobb öt közé kerüljek. De keményen dolgozunk” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak