Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel kicsit alábecsülte a „rakéta” Alonsót: „Folytatjuk!”

Vettel kicsit alábecsülte a „rakéta” Alonsót: „Folytatjuk!”

F1, Motorsport-Magazin, Speedweek
A furcsa cikázását szükségtelennek találta, Fernando Alonso tempóját pedig alábecsülte Sebastian Vettel. Várja a visszavágás lehetőségét.

A Brit Nagydíj sprintkvalifikációjának győztesei közé tartozott Sebastian Vettel, hiszen a 10. helyről vágott neki a 17 körös versenynek, és 8.-ként intették le. Pozíciónyerését mások hibáinak köszönhette. A rajt után George Russell Carlos Sainzcal ütközött, majd pár körrel később Sergio Pérez repült ki a pályáról. Hogy e három előle rajtoló megelőzése ellenére mégis csak két helyet javított, az régi nagy riválisának, Fernando Alonsónak volt köszönhető, aki álomrajtjával került elé.

Miután a spanyolt a két McLaren nagy nehezen megelőzte, Vettel vált a legfőbb ellenfelévé. Úgy tűnt, Aston Martinja gyorsabb az Alpine-nál, ám igazi támadást nem tudott indítani, így csak célba kísérte a kétszeres bajnokot, egy hosszú vonat első kocsijaként.

Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin) Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

„Rendben volt. Talán nyerhettem volna még egy helyet, de a végén nem igazán tudtam túljutni Fernandón. Nem voltunk elég gyorsak. Azokon a szakaszokon, amik számítottak, gyorsabb volt nálunk. Jól védekezett, nehéz volt mögötte autózni” – nyilatkozta Vettel, aki leginkább a pálya Maggotts-kanyarral kezdődő gyors és kanyargós szakaszán vesztett lendületet.

Vettel elismerte, alábecsülte, Alonso mire lesz képes a hajrában. Arra számított, hogy a lágy gumija jobban elfogy a végére.

„Úgy rajtolt, mint egy rakéta. A lágy gumin volt, és ami utána történt, azt rosszul mértem föl. Azt hittem, többet kell majd küzdenie a gumikkal, de nem így volt. A sarkában voltam, de ez nem volt elég, mert a gumija nem használódott el úgy, mint vártam. Fernando nagyon okosan csinálta, és a megfelelő helyeken védekezett”

– dicsérte riválisát.

Ami Alonso agresszív védekezését illeti,az FIA-nak egyszer rá kellett szólnia a spanyolra. Már a McLarenek ellen is rendszeresen cikázott a Hangar-egyenesben, hogy ne tudják rendesen használni a szélárnyékát. Ezt a módszert Vettel fölöslegesnek találta. „Eléggé zavaró volt. Nem tudom, mit akart vele. Nem tudom. Rendben volt, de annyira későn nem kéne csinálnia. Amúgy sem voltam elég közel hozzá. Szóval fölösleges volt” – mondta.

Sebastian Vettel és Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Vettelnek a silverstone-i erős hétvégéje eddig. Folyamatosan gyorsabb az autójával kezdettől nem elégedett Lance Strollnál, és a top 10 állandó tagja is. Ha tartaná ezt a tendenciát, az a versenyen pontszerzést jelentene számára. De tudja, mögötte is több gyors ellenfél van. „Ez jó kiindulópont a versenyhez. Ott az eltérő taktikai lehetőségek miatt más futamra van kilátás. Lesznek kerékcserék is. Elégedett lennék, ha kitartanánk itt. A tempónk a versenyen nem volt olyan rossz, egy szinten állunk a körülöttünk lévő autókkal. Remélhetőleg ez a versenyen is így marad.”

A futamnak (15:30, M4 Sport – élő) Vettel a negyedik sorból, Alonso mellől vág neki. Abban bízik, hogy jobban megnehezíthet a spanyol dolgát. „Most nem tettem elég nehézzé. Gyanítom, holnap jön a folytatás” – mondta mosolyogva.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak