Musorujsag
Élő Eredmények

A Honda reméli, menthető Verstappen motorja

A Honda reméli, menthető Verstappen motorja

F1i
A Honda technikai igazgatója, Tanabe Tojoharu reméli, Max Verstappen erőforrása használható maradt a múlt vasárnapi Brit Nagydíjon elszenvedett, meglehetősen komoly erejű (51G-s) becsapódást követően.

Miután ütközött bajnoki riválisával, Lewis Hamiltonnal, Max Verstappen nagy tempóval csapódott a gumifalba a silverstone-i viadalon. A holland szerencsére megúszta komoly sérülések nélkül az ijesztő bukást, autója viszont nagyon komolyan megrongálódott. A Red Bull például attól tart, karosszériája teljesen használhatatlanná vált.

Ami az erőforrást illeti, bár hatalmas erejű volt a becsapódás, és az autó szemmel láthatóan komolyan megrongálódott, a Honda bízik benne, még menthető az egység. Ezt jelenleg Japánban vizsgálják.

Tanabe Tojoharu (Fotó: XPB)

Amennyiben Verstappen autójában ki kellene cserélni a teljes erőforrásegységet a Magyar Nagydíj előtt, a holland elérné a limitet, vagyis felhasználná a harmadik motorját, ami után a következő csere már büntetést von maga után. Ez pedig egy, a jelenlegihez hasonló, szoros bajnoki küzdelemben nagy hátrányt jelenthet.

„Amikor először láttam a felvételeket az autó mentéséről, azt hittem, a kár jelentős” – fogalmazott a Honda technikai igazgatója, Tanabe Tojoharu. „De úgy tűnik, a sérülések kisebbek, mint hittük. A tényleges károkat azonban még nem tudjuk megállapítani, ezért küldtük vissza az erőforrást a központba, ahol átvizsgálhatják, mielőtt döntést hoznak róla” – tette hozzá.

Hamarosan kiderülhet tehát, szükség lesz-e a cserére a Magyar Nagydíj előtt, és ha igen, melyik egységekből kell majd újat építeni a tabellát továbbra is vezető holland (előnye most nyolc pont Hamiltonnal szemben) autójába.

Fotó: Alpha Tauri
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak