Musorujsag
Élő Eredmények

Ecclestone Hamiltonék ütközéséről: Versenybaleset volt, de...

Ecclestone Hamiltonék ütközéséről: Versenybaleset volt, de...

F1i
A Forma–1 korábbi ügyvezetője, Bernie Ecclestone is úgy érzi, versenybaleset volt Lewis Hamilton és Max Verstappen ütközése, de ha már büntetni kellett, a kiszabott szankció érzése szerint nem volt összhangban a címvédő által elkövetett vétség komolyságával.

Vasárnap óta a két bajnokesélyes ütközése szolgáltatja a fő témát a Forma–1 világán belül. Sokan kifejtették már véleményüket arról, Lewis Hamilton hibázott-e a sokat emlegetett incidens során, vagy inkább versenybaleset történt. Legutóbb a királykategória korábbi ügyvezetője, Bernie Ecclestone mondott ítéletet.

A brit egyetért azokkal, akik szerint versenybaleset történt, ugyanakkor megjegyezte, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) mindenképpen büntetni akarta a címvédőt, akkor valamivel szigorúbb is lehetett volna.

„A régi időkben azt mondtuk volna, hogy egy ehhez hasonló eset, az versenybaleset volt” – kezdte a 90 éves üzletember. „Egyértelmű, hogy mindkét fél mindent elkövetet azért, hogy megnyerje a bajnokságot. Viszont ha már büntetést kell adni, amire bizonyos szempontból nem volt szükség, akkor viszont nem ez (a 10 másodperces büntetés) volt a helyes. Nem volt elég szigorú.”

„Amennyiben a versenybíráknak be kellett avatkozniuk, akkor ennél a 10 másodpercesnél komolyabb büntetést kellett volna adniuk Lewisnak. Harminc másodpercesnek kellett volna lennie” – tette hozzá a korábbi versenyző, csapatfőnök és sportvezető.

„Nem Lewis volt elöl, amikor összeütköztek. Nem volt övé a kanyar. Majdnem egy autóval volt mögötte, szóval hátulról ment neki, nem elölről” – foglalta össze röviden a baleset előtt történteket a brit. „A tíz másodperces büntetés kevés volt, nem volt összhangban a vétséggel” – zárta gondolatát Ecclestone.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Bernie Ecclestone és Lewis Hamilton ( Fotó: Batchelor / XPB Images)

További tartalmak