Musorujsag
Élő Eredmények
×

Édesapja első F1-es autóját vezethette Mick Schumacher (képek)

Édesapja első F1-es autóját vezethette Mick Schumacher (képek)

Haas
Különleges élményben volt része a Haas újoncának, Mick Schumachernek, aki édesapja első Forma–1-es autóját, a Jordan 191-es modelljét vezethette, amivel a későbbi hétszeres világbajnok 30 évvel ezelőtt debütált a királykategóriában.

A brit Sky Sports különleges felvezetővel készül a Belga Nagydíjra: a közösségi médiában megjelenő, egyelőre igen csekély információ alapján arra következtethetünk, ők szervezték le, hogy Mick Schumacher kipróbálhassa édesapja első Forma–1-es autóját, a Jordan 191-es modelljét, ami 1991-ben futott a királykategóriában.

Mick Schumacher az 1991-es Jordanben (Fotó: Haas)

A Sky azért a Belga Nagydíjra tartogatja a mai napon lezajlott „tesztről” készült fölvételeket, mert akkor lesz 30 éve annak, hogy a brit csapat benevezte Michael Schumachert pályafutása első Forma–1-es versenyére Spában.

Mick Schumacher (Fotó: Haas)

Egyelőre tehát kevés információt osztottak meg a körözgetésről, a Haas azonban közzétett néhány képet Schumacherről, a készülődés valamint az érzelmes autópróba pillanatairól. Képeket a Sky is posztolt, ezekből tudhattuk meg, hogy a teszt előtt Sebastian Vettel (aki a Pirelli-teszt miatt maradt Silverstone-ban) is adott néhány tanácsot a fiatal versenyzőnek.

Schumacher mellett valószínűleg a Sky szakértőjeként dolgozó korábbi F1-es versenyző, Karun Chandhok is kipróbálta a Jordan autóját, ő is posztolt ugyanis képeket üléspróbájáról, és arról, hogy a fiatal némettel közösen fotózták az autó előtt.

Mick Schumacher és Karun Chandhok (Fotó: Haas)
Borítókép: Mick Schumacher az 1991-es Jordanben (Fotó: Haas)

További tartalmak