Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff: Hamilton ellentéte a piszkosan játszó versenyzőnek!

Wolff: Hamilton ellentéte a piszkosan játszó versenyzőnek!

Racefans, Channel 4, Autosport, ESPN
Megvédte a silverstone-i büntetést érő manővere után Lewis Hamiltont a Mercedes csapatfőnöke. Szerinte a makulátlan múltja a brit mellett szól, a győzelme pedig nagyon is értékes.

Sok mindennek elmondta a Red Bull Lewis Hamiltont azok után, hogy a vasárnapi Brit Nagydíj első körében kiütötte a versenyből Max Verstappent, majd így nyerte meg a futamot. Christian Horner és Helmut Marko „veszélyesnek”, „kétségbe esettnek” és „felelőtlennek” is nevezte a címvédőt. „Lewis egy hétszeres világbajnok. Ez egy amatőr hiba volt tőle, egy kétségbeesett hiba. Éd nem érdekel, mint mondott Lewis. Mindenki elemezzen és vessen össze maga” – füstölgött Horner.

A Red Bull csapatfőnöke arról is beszélt, hogy Hamilton oldaláról egész hétvégén benne volt a levegőben egy efféle ütközés. A bajnoki helyzete, a hazai közönség, valamint a sprintkvalifikáción elszenvedett veresége miatt is. „Szerintem a szombati eredmény miatt nagyon ideges volt. Látni lehetett rajta. És itt volt ez a hangulat, a tömeg, minden. Nyilvánvalóan motivált volt, és egy hatalmas baklövést követett el. Igen, megkapta érte a büntetését, de ez szinte jelentéktelen” – fejtegette, miközben azt is megállapította, az ő szemében a történtek miatt Hamilton győzelme mit sem ér.

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: F1)

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke megvédte versenyzőjét. „Mindenkinek megvan a véleménye, és ez rendben is van. Természetesen mindegyik csapat elfogult egy ilyen balesetnél.”

„Amikor viszont arról hallok véleményeket, hogy hogyan versenyzett a balesetnél… Nos, Lewis pont az ellentéte a piszkosul versenyzőnek. Ő egy igazi sportember. Nem láttunk tőle nagy baleseteket, és ez annak köszönhető, hogy így viselkedik. És láttuk, a mostani baleset nem igazán zavarta meg”

– állapította meg.

Wolff Horner értéktelen győzelemről tett kijelentésére is reagált. „Egy győzelem győzelem, egy harmadik hely pedig harmadik hely. Sok pontot szereztünk most, ennyi. Fölírjuk a tabellára, és megyünk tovább a következőre. Mindig nagyon intenzív a küzdelem, mivel minden létező eszközt bevetünk annak érdekében, hogy versenyben maradjunk a bajnokságban, miközben tudjuk, hogy nincs meg az a teljesítményünk, ami a Red Bullnak és a Hondának. Emiatt sok pontot buktunk a múltban, és most sok pontot szereztünk. Az ilyesmi mindig kiegyenlítődik.”

„Szerintem Lewis nagyszerű győzelmet aratott a hazai közönség előtt, és ez fantasztikus. És szenzációs versenyt teljesített, különösen a második szett gumival. Ami a balesetet illeti, két fickó küzdött egymással keményen az első körben. Lewis egyszer kihátrált, majd a foguk közé szorított késsel harcoltak tovább. Ilyenkor benne van az ütközés, és ez történt abban a kanyarban.”

Toto Wolff és Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Toto Wolff és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Wolff úgy véli, az ütközést nagyobbnak láttatta Verstappen nagy erejű becsapódása, mint amennyire súlyos volt. „Ha ez most egy kis tempójú kanyarban történik, akkor nem lenne ekkora vita arról, hogy mi lett a következménye, vagy hogy tíz másodpercet ért-e. Ebben a kanyarban már ahhoz nagy bátorság kell, hogy egyedül padlógázzal vedd. Amikor két autó próbál átmenni rajta, muszáj helyet hagyniuk egymásnak, hogy sikerüljön. Ez nem volt meg. A bírák tíz másodpercet találtak jogosnak. De mindkét versenyzőnek volt benne felelőssége., és sosem csak egyvalakin múlik.”

„Itt két bátor fickó küzdött, egy hétszeres világbajnok és egy feltörekvő versenyző, akik keményen csatáztak. Egy kicsit szorította, Max pedig nem adta föl. Ennyi történt.”

No és még annyi, hogy Hamilton 8, a Mercedes 4 pontra zárkózott föl a bajnokságban, amivel újra nyitottá tette a küzdelmet. „Soha nem adhatjuk föl. Az összességében nyújtott teljesítményünk még mindig nem éri el a Red Bull szintjét. De folytatjuk tovább, nagyon-nagyon keményen dolgozunk, mindent beleadunk. A verseny eredménye csak egy dolog, a nyers köridő meg egy másik. Még messze nincs vége” – mondta Wolff.

Borítókép: Lewis Hamilton és Toto Wolff (Fotó: Mercedes)

További tartalmak