Musorujsag
Élő Eredmények

Brundle: Hamilton és Verstappen küzdelme Senna és Prost összecsapását idézi

Brundle: Hamilton és Verstappen küzdelme Senna és Prost összecsapását idézi

Sky
A napjainkban a brit Sky televíziós szakértőjeként ténykedő korábbi F1-es, Martin Brundle úgy érzi Ayrton Senna és Alain Prost legendás küzdelmének izgalmai és drámai pillanatai idén megismétlődnek Lewis Hamilton és Max Verstappen összecsapása során.

A Mercedes és a Red Bull klasszisa a szezon eleje óta szoros küzdelme vív a bajnoki győzelemért, kettejük összecsapása pedig sokak szerint a Brit Nagydíj első körében történt ütközése után lesz igazán puskaporos és drámai, ez volt ugyanis az első összecsapás kettejük között, ami balesettel és nézeteltéréssel végződött.

A sokat említett ütközésről a napokban számos szakértő, rivális és korábbi versenyző osztotta már meg gondolatait. Nemrég a Sky szakértője, Martin Brundle is leírta, hogyan látta az esetet, mellyel kapcsolatban kiemelte, bánja, hogy sor került rá, hiszen egy remek csatát veszítettünk miatta.

A korábbi F1-es versenyző tehát örömmel figyelte volna az első körben kezdődő összecsapást a folytatásban is, ami pedig magát a balesetet illeti, ő Verstappent semmiképp sem szeretné felelősségre vonni, ugyanakkor úgy érzi, egy kicsit ő is lehetett volna megfontoltabb. „Max nem hibázott” – szögezte le a brit.

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA) Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA)

„Bár figyelembe véve a bajnoki küzdelmet és a saját esélyeit, hagyhatott volna egy kicsit több helyet a belső íven, tekintve, hogy Hamilton biztosan azon az íven fog támadni, és talán kevésbé kellett volna biztosra vennie, hogy Lewis engedni fog” – folytatta.

Ami a folytatást illeti, szerinte is látványos, izgalmas csata vár ránk, ami egy igazi klasszikust idéz majd az 1980-as, 1990-es évekből. „Azután is nehéz volt egy kicsit a szívem, hogy megtudtuk, Max rendben van, mert vártam, hogy ez a két versenyző majd 52 körön keresztül küzd egymással. Csodálatos bajnokság az idei, ami legalább olyan drámai és erőteljes, mint Ayrton és Alain korszaka volt a többi klasszissal” – fogalmazott.

Az ütközés utáni piros zászlós fázis alatt a közvetítésben is hallhattuk, ahogy a Red Bull részéről Jonathan Wheatley és Christian Horner a Mercedestől pedig Ron Meadows és Toto Wolff azonnal kapcsolatba lépett a versenyigazgatósággal, hogy védje saját versenyzőjét. Brundle szerint nem biztos, hogy ezt hagyni kellene…

„Kissé kellemetlen volt hallani, ahogy a Red Bull és a Mercedes csapatvezetői lobbizással próbálták befolyásolni a helyzetet. Nagyon úgy tűnik, most ez a kommunikációs rendszer van érvényben, és most először még közvetítjük is. A versenyigazgató, Michael Masi nagyon helyesen a bírák fel irányította őket. El tudom képzelni, hogy a jövőben felülvizsgálják majd ezt a folyamatot” – zárta gondolatát.

Max Verstappen és Lewis Hamilton csatája a Spanyol Nagydíj rajtja után (Fotó: MTI/EPA) Max Verstappen és Lewis Hamilton csatája a Spanyol Nagydíj rajtja után (Fotó: MTI/EPA)
Borítókép: Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak