Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton utcai harcosként nyitotta föl Verstappen szemét – Hill

Hamilton utcai harcosként nyitotta föl Verstappen szemét – Hill

F1 Nation
Damon Hill szerint oka volt annak, hogy Lewis Hamilton olyan agresszivitást mutatott Max Verstappen irányába, amilyet még sosem.

A Lewis Hamiltont megbüntető FIA versenyigazgatója is elismerte a Brit Nagydíj után, hogy a Max Verstappennel történt első körös silverstone-i balesethez mindkét versenyző agresszivitása kellett. Michael Masi rámutatott, a 10 másodperces büntetést azért szabták ki, mert a címvédőt terhelte döntő mértékben a felelősség, miután jobbra a belső íven még lett volna elegendő helye a Red Bull mellett, de nem használta ki.

Noha a Mercedes versenyzője azzal magyarázta a balesetüket, hogy Verstappen egyszerűen túlságosan agresszív volt vele a rajt után (már előtte is volt egy finom koccanásuk), és a Charles Leclerc-rel vívott tiszta küzdelmüket is ennek bizonyítékaként emlegette, több szakértő rámutatott, valójában Hamilton is sokkal agresszívabb volt bajnoki riválisa ellen, mint általában, illetve mint a futam hajrájában a Ferrari versenyzője ellen.

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: F1)

Damon Hill szerint nyilvánvaló üzenete volt Hamilton kemény fellépésének Verstappen felé. „Soha nem láttam Lewist ilyen agresszívnek. Egyedül talán Nico Rosberg ellen Barcelonában. Gyanítom, hogy ami az előző napon a sprintversenyen történt, annak talán volt köze ehhez” – elmélkedett 1996 bajnoka az F1 Nation podcastban.

„Ez egy szándékkinyilvánítás volt, nemde? Lewis azt üzente: »Figyelj, én egy utcai harcos vagyok, és ha kemény leszel velem, megmutatom, mire vagyok képes.« És meg is tette. Pszichológiai szempontból ez nyomot hagyott Maxban. Ráébresztette, hogy Lewis nem fog visszavenni a kerék a kerék elleni csatákban. Ez most bekerül az ő mentális jegyzetfüzetébe.”

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: F1) Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: F1)

Hill mindemellett nem érezte úgy, hogy Hamilton átlépte volna a határt, hiába nevezte őt sportszerűtlennek a Red Bull. „Lewis briliánsan játszik amikor a finom határvonalon kell egyensúlyoznia az átléped a határt és a nem vagy elég agresszív között. Sosem láttam tőle sportszerűtlen versenyzést. Ez most a lehető legközelebb volt ahhoz, amire azt mondod, már túlmegy a határon, de nem ment túl, mivel úgy érzem, meg kellett tennie.”

„Mindig fennáll egy baleset veszélye. De Max hibája is lehetett volna, és Lewis nagyszerű ennek felmérésében” – vélekedett a korábbi bajnok.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak