Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen az Alfa Romeónak: Ébresztő!

Räikkönen az Alfa Romeónak: Ébresztő!

Motorsport
Az Alfa Romeo finn klasszisa, Kimi Räikkönen ébresztőt fújt csapatának, és arra kérte, próbáljon több teljesítményt kihozni abból, hogy a szezon második felében gyakrabban harcolhassanak a pontszerzésért.

A frusztrált Jégember a Brit Nagydíj után, a csapatrádión fújt ébresztőt az Alfa Romeónak (konkrétan arról beszélt, a csapatnak föl kell ébrednie), miután ismét a pontzónán kívül végzett, noha az idei autó többre hivatott, mint elődje, mellyel csak a mezőny utolsó harmadában harcolhattak. Ennek ellenére eddig Räikkönen és a csapattárs is csak egyszer tudott pontot szerezni.

A folytatást nézve nem túl biztató hír a versenyzők számára, hogy az Alfa Romeo több riválishoz hasonlóan már inkább 2022-re koncentrál, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az új szabályokból. Idén tehát úgy javíthatnak, ha még több teljesítményt aknáznak ki meglévő autójukból.

Ami a silverstone-i viadalt illeti, Räikkönen mérnöke a futam után elhintette, a Sergio Pérezzel való ütközés nélkül a finn beférhetett volna a legjobb tíz közé. „Talán. Vagy talán gyorsabbá kellene tennünk az autót, ilyen egyszerű” – válaszolt a Jégember. „Lehetetlen harcba szállni velük. Mindig ugyanaz. Próbálunk valahogy harcolni a többiek ellen. Gyerünk, ébresztő! Tennünk kell valamit!”

Kimi Räikkönen és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Később aztán valamivel higgadtabban a finn már arról beszélt, nehéz futam van mögötte, melyen inkább védekeznie kellett, mintsem támadnia. „Számítottunk rá, hogy nem lesz egyszerű futamunk, és nem is lett. A rajt után rendben voltunk, de minél tovább megyünk, annál inkább a tükröket kell figyelnem” – fogalmazott.

„Próbáltam küzdeni, de az Silverstone-ban most kevés volt. Talán egy másik pályán egy kicsit jobbak leszünk, de tudják, mit is tehetnénk?” – folytatta a mezőny legrutinosabb versenyzője, aki természetesen a Pérezzel való ütközést is kommentálta.

„Volt pár csatánk a futam során, és nyilvánvaló, hogy sokkal gyorsabb volt (a Red Bull). De elég sokáig magam mögött tudtam tartani. A végén volt pár kanyar, amikben egymás mellett voltunk. Az egyikben kívül voltam, majd belül, és nem is tudom, talán nem látta, hogy ott vagyok, és megpördültem. És ennyi” – mondta.

Az Alfa pályamérnöke, Xevi Pujolar egyébként Silverstone után elhintette, autójuknak jelenleg nincs meg a tempója ahhoz, hogy erőből pontot szerezzenek vele. „Tudtuk, hogy újra közel leszünk a pontokhoz, és ha valami történik elöl, egészen közel is férkőzhetünk. De egy kicsi még mindig hiányzik. Kimivel próbáltunk agresszívek lenni, korán kihívtuk a boxba, de egy kicsit több tempó kellett volna, hogy a pontszerzés közelébe kerüljünk” – ismerte el.

Kimi Räikkönen (Fotó: PXPB)
Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak