Musorujsag
Élő Eredmények

Schumacher örült, hogy közelről figyelheti Vettelt

Schumacher örült, hogy közelről figyelheti Vettelt

F1i
A Brit Nagydíj elején a mezőny vébére csúszó Sebastian Vettel bánata lett a honfitárs, Mick Schumachere öröme Silverstone-ban, a fiatal német ugyanis igyekezett kihasználni, igyekezett tanulni abból, hogy mentora mögött haladhatott.

Vettel és a korábbi bajnoki rivális, Fernando Alonso újraindítás után kibontakozó test-test elleni csatája a német megpördülésével ért véget. A hiba meglehetősen költséges volt Vettel számára, aki egy biztosnak tűnő pontszerzési lehetőséget dobott el magától, és ahelyett, hogy az egységekért harcolt volna, a mezőny végén kellett átverekednie magát.

Először a Haas versenyzőit, Mick Schumachert és Nyikita Mazepint kellett megelőznie, ezt a feladatot pedig gyorsan abszolválta is, hiszen a két újonc alatt a mezőny jelenlegi leggyengébb technikája dolgozik. Nem tudtak tehát nagy ellenállást kifejteni.

Mick Schumacher (Fotó: XPB)

Ami a honfitársat illeti, Schumacher elárulta, bár sajnálta, hogy Vettel elveszített egy jó esélyt, annak örült, hogy körökön keresztül figyelhette mentorát, aki korábban is több hasznos tippel látta már el. Most abból igyekezett tanulni, ahogy ő terelgette az Aston Martint Silverstone-ban. „Láttam, hogy az ő versenye sem úgy alakult, ahogy tervezték, ami nyilván sajnálatos” – kezdte a fiatal német.

„Nem küzdöttem vele, mert tudtam, hogy sokkal gyorsabb lesz nálam. Szóval inkább próbáltam tanulni tőle, mintsem akadályozni őt” – folytatta a német, aki úgy érzi, a futam első felében egyébként sem tudott túl jó tempót diktálni, mert túl óvatos volt a gumikkal.

„Nem volt könnyű futam. Egy kicsit küszködtünk a gumikkal, és a hozzáállásunkkal. Valószínűleg ebből is tanulunk, tanulnunk kell. Magyarországon erősebben térünk vissza. Próbáltuk nem túlmelegíteni a gumikat. Nyikita egy kicsit keményebben nyomta, és mégis sikerült a megfelelő tartományban tartania őket. Szóval, ezt majd ki kell még elemeznem” – ismerte el.

Mick Schumacher (Fotó: XPB)
Borítókép: Mick Schumacher és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak