Musorujsag
Élő Eredmények

Domenicali elégedett a sprintfutammal, de lehetnek még módosítások

Domenicali elégedett a sprintfutammal, de lehetnek még módosítások

Sky Italy
A Forma–1 ügyvezetője, Stefano Domenicali összességében elégedett a Silverstone-ban tesztelt sprintformátummal, ugyanakkor érzi, hogy – amennyiben megtartják azt – a jövőben még lehet tökéletesíteni a rendszeren.

A királykategória vezetői pozitívan értékelik a sportág történetének első sprintkvalifikációs futamát, valamint az amiatt átalakított hétvégi formátumot. A sportigazgató, Ross Brawn mellett most az ügyvezető, Stefano Domenicali is kiemelte, a módosítástól azt kapták, amire számítottak: a hétvége lendületesebb lett, a szurkolók pedig már pénteken nagy számban jelen voltak a pályán.

Köszönhető mindez annak, hogy már az első napon sor került az időmérőre (ami „csak” a sprint rajtrácsát határozta meg, de ezzel együtt is pontos része volt a programnak), a másodikon pedig a tizenhét körös sprintre.

„A próbával csak elégedettek lehetünk” – nyilatkozta Domenicali az olasz Sky csatornának. „Az F1 igyekszik előre tekinteni úgy, hogy közben értelemszerűen tiszteletben tartja a hagyományokat. Ezeknek az új kezdeményezéseknek a tesztje összefügg azzal, hogy szeretnénk új szurkolókat szerezni, és összességében a válasz, most rendkívüli volt.”

Stefano Domenicali (Fotó: XPB)

„Most össze kell ülnünk, és meg kell tartanunk az első egyeztetést a sprint után, és föl kell készülnünk Monzára” – folytatta, utalva az Olasz Nagydíjra, ahol a szezon második sprinthétvégéjét rendezik majd (később egy még meg nem nevezett helyszínen jön a harmadik is).

Azt Brawnhoz hasonlóan ő is elismerte, hogy a formátum még nem tökéletes, és amennyiben megtartják azt, az F1 szeretné megtalálni a módját, hogy fejlesszen a rendszeren a folytatásban. „Persze kelleni fog egy kis konstruktív logika, hogy dolgozzunk a részleteken és valami abszolút tökéleteset alkossunk. Biztos, hogy beszélni fogunk még erről” – mondta.

A silverstone-i teltházat varázslatosnak nevezte, és bár a világjárvány még tart, örülne, ha több hasonlót is látnánk a szezon során. „Száznegyvenezer ember volt a versenyen, három nap alatt pedig több mint háromszázezer. Ez a mai formula. Egy olyan sportplatform, ami folyamatosan varázslatos tud lenni, annak ellenére, milyen időszakot élünk át. Reméljük, ugyanezt a lelkesedést és ugyanígy sok szurkolót látunk a következő futamokon” – fogalmazott.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty Images) Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty Images)
Borítókép: Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak