Musorujsag
Élő Eredmények

Intenzív edzésekkel készül Tóth László a Formula-3 magyarországi futamára

Intenzív edzésekkel készül Tóth László a Formula-3 magyarországi futamára

Tóth László Média
Alig több mint egy hét múlva elkezdődik a 36. Formula-1-es Magyar Nagydíj hivatalos programja a Hungaroringen, a versenyhétvégére kilátogató hazai nézők pedig annak is örülhetnek, hogy hosszú idő után lehet majd újra magyar versenyzőnek szurkolni mindhárom napon, az FIA Formula-3-as bajnokság 30 fős mezőnyében ugyanis rajthoz áll a mogyoródi versenypályán Tóth László, a CamposRacing versenyzője.

A 21 éves pilóta az F3-as idény negyedik fordulója előtti heteket intenzív felkészüléssel tölti a CamposRacing spanyolországi főhadiszállásán, és örömmel készülődik arra is, hogy – amint azt ő is megfogalmazta – végre ne egy szállodai szobából, hanem a saját ágyából induljon el reggel a versenypályára.

Utoljára 2019-ben, a Formula-4-es olasz bajnokságban volt szerencsém a Hungaroringen versenyezni, és nagyon örülök annak, hogy immár a Formula-3-as mezőny tagjaként térhetek vissza Mogyoródra” – nyilatkozta Tóth László, akinek az idei második fordulót koronavírus-fertőzés miatt ki kellett hagynia, de a több hetes szünet ellenére jó teljesítménnyel tért vissza Ausztriában, ahol a hétvége során többször is volt alkalma a középmezőnyben harcolni a helyezésekért.

Tóth László (Fotó: Dutch Photo Agency)

„Látszik, hogy sok munka vár még ránk, de azt nem lehet mondani, hogy nem dolgozunk. A Hungaroring előtti három hetet is Spanyolországban töltöm, természetesen fizikális és mentális felkészüléssel, valamint szimulátorozással. A versenyautó beállításait illetően szintén sok a munkánk, igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a magyarországi futamokra” – mondta Tóth László. A magyar versenyző elárulta, a CamposRacing háza táján a legfőbb célkitűzés, hogy az idény során oda tudjanak kerülni a pontszerző helyezések környékére, azt azonban még nem lehet megmondani, hogy ez már a Hungaroringen sikerülhet-e.

„Mindenképpen nagyszerű lesz hazai közönség előtt versenyezni, és örülök, hogy végre újra lehetnek nézők a lelátókon. Várom a hétvégét, mert két év szünet után van erre lehetőségem, és bár a Formula-3-at illetően nekem az idei a tanulóévem, ennek ellenére büszkén képviselem Magyarországot egyedüliként ebben a bajnokságban” – jelentette ki Tóth.

Az F3 magyarországi versenyhétvégéje jövő pénteken délelőtt a szabadedzéssel kezdődik, aznap délután pedig már időmérő edzést rendeznek a mezőny számára. Szombaton délelőtt az első, kora este pedig a második futamra kerül sor, míg a főversenyt vasárnap délelőtt rendezik meg.

Tóth László (Fotó: Dutch Photo Agency)
Borítókép: Tóth László

További tartalmak