Musorujsag
Élő Eredmények

Megoldotta Ocon gondjait a karosszériacsere

Megoldotta Ocon gondjait a karosszériacsere

F1
Az Alpine versenyzője, Esteban Ocon úgy érzi, a Brit Nagydíj előtti karosszériacsere és az autóján végrehajtott egyéb módosítások megoldották a problémámat, melyek miatt hosszú hetekig távol volt a pontszerzéstől.

A fiatal francia erősen kezdte a szezont; folyamatosan ott volt a legjobb tíz között és rutinos – bár akkor még a csapattal és az autóval ismerkedő – csapattársát, Fernando Alonsót is rendre maga mögé tudta utasítani. A jó kezdést azonban egy látványos visszaesés követte, Ocon több futamra kiszorult a pontzónából, Ausztriában pedig az időmérő első etapján sem jutott túl.

Miután alaposabban kielemezte a helyzetet, az Alpine úgy döntött, a Brit Nagydíj előtt karosszériát cserél Ocon autóján, valamint több módosítást is elvégez rajta, ezzel ugyanis orvosolható lesz a versenyzőt hátráltató probléma.

Ami a módosítások eredményét illeti, Ocon szerint egyértelmű, hogy a csapat jó megoldást választott, a problémák pedig azonnal megoldódtak. „Egészen biztos, hogy orvosoltuk a problémát, ami hátráltatott minket” – jelentette ki határozottan a francia, aki Silverstone-ban hat futam után szerzett ismét bajnoki pontokat.

„Nemcsak a karosszériát cseréltük ki. Volt egy csomó más dolog, amin változtattunk, voltak más alkatrészek is, amiket kicseréltünk. Az Osztrák Nagydíj után észrevettünk valamit, és föltettük a kérdést, lehet-e, hogy ez az oka mindennek. Engem elsősorban az érdekel, hogy most már jól éreztem magam az autóban. Rögtön, amint pályára gurultunk az első edzésen, sokkal jobb volt, olyan versenyképes, amilyen versenyképesnek lennie kell” – magyarázta.

„A hétvége pozitív volt, a lehető legtöbbet hoztuk ki az új formátumból. Igaz, hogy nem ez volt a legjobb versenyem, de csak a pozitívumokat kell magunkkal vinnünk. És látva, hol vagyunk most az előző három hétvégéhez képest, hogy az autó újra versenyképes, hogy hol vagyok most az előző három hétvégéhez képest, az mindenképp pozitív. A következő futamokon is a pontokért harcolhatunk” – vetítette előre.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak