Musorujsag
Élő Eredmények

Monzában jön a második F1-es sprintfutam – ismertették a programot!

Monzában jön a második F1-es sprintfutam – ismertették a programot!

F1
Az első sprintkvalifikáció után a Forma–1 máris megerősítette a következő helyszínét és programját: Monzában jön az újabb rendhagyó hétvége.

A múlt hétvégi Brit Nagydíj hozta a Forma–1 történetének legelső sprintkvalifikációját. A szombati 100 kilométeres, a másnapi rajtsorrendről döntő esemény miatt a teljes nagydíjhétvége programját átalakították. A sorozat vezetői elégedettek voltak a lebonyolítási móddal.

Idén összesen három sprintfutamos hétvégére készül az F1, régóta nyílt titok, hogy a második helyszíne Monza lesz. Most ismertették is a szeptember 10-e és 12-e között rendezendő Olasz Nagydíj programját.

Az nagy eltérést nem mutat a silverstone-ival. Pénteken helyi (és magyar) idő szerint 14:30-kor kezdődik az első szabadedzés. Az időmérő edzésre ezúttal is 18 órakor kerül sor, ám miután Olaszországgal azonos időzónában vagyunk, így az angliaihoz képest magyar szempontból egy órával korábban rajtol az egyórás kvalifikáció.

Szombaton a sprintversenyt 16:30-kor rendezik, a vasárnapi futamot pedig 15 órakor.

Fotó: XPB

A sprintkvalifikáció távja ezúttal is 100 kilométer, ez Monzában 18 körnek felel meg (a verseny 53 körös). Miután viszont a pályán mért köridők jóval alacsonyabbak, mint Silverstone-ban, időben a második sprint várhatóan rövidebb lesz valamivel

Hogy az év harmadik sprintkvalifikációját hol rendezik, az továbbra is kérdéses, és mindaddig az is lesz, amíg nem válik világossá, mi lesz az F1 pontos menetrendje a szezon utolsó harmadában. Az eredeti tervekben Interlagos szerepelt sprinthelyszínként, a Brazil Nagydíj körüli bizonytalanság miatt viszont szó van egy esetleges austini sprintfutamról is. Amennyiben az amerikai pálya duplázna, az kedvezne az eltérő lebonyolítási módnak is.

Az Olasz Nagydíj programja:

szeptember 10. (péntek):

14:30:15:00 – 1. szabadedzés

18:00-19:00 – időmérő edzés

szeptember 11. (szombat):

12:00-13:00 – 2. szabadedzés

16:30 – sprintkvalifikáció

szeptember 12. (vasárnap):

15:00 – verseny

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak