Musorujsag
Élő Eredmények

Új fejlesztésekkel támad a McLaren

Új fejlesztésekkel támad a McLaren

Motorsport
Fejlesztésekkel készül a McLaren a soron következő Magyar Nagydíjra, a csapat ugyanis szeretné erősíteni pozícióját a Ferrari elleni, a konstruktőri bajnokság harmadik helyének megszerzéséért zajló csatában.

A McLaren azzal a céllal vágott neki a 2021-es szezonnak, hogy megismétli a tavalyi bravúrt, és megszerzi a bronzérmet a csapatok számára kiírt bajnokságban. Úgy érezték, ezért elsősorban a Ferrarival kell majd küzdeniük, a vörösök ugyanis várhatóan nagyot lépnek előre a kiábrándító 2020-as szezon után. Sejtésük beigazolódott: a harmadik helyért valóban a vörösökkel vívnak.

Charles Leclerc múlt vasárnapi remeklésének (a monacói két kör híján megnyerte a Brit Nagydíjat) köszönhetően a Ferrari tizenöt pontosra csökkentette lemaradását a McLarennel szemben, ami pedig még ijesztőbb volt a britek számára az a monacói velük szembeni 25 másodperces előnye lehetett.

Úton van azonban már az erősítés! A McLaren ugyanis új fejlesztéseket vet majd be a soron következő Magyar Nagydíjon, hogy jobb pozícióba kerüljön a bronzéremért zajló csatában. „A magyarországi hétvégére viszünk majd néhány újítást, hogy megbizonyosodhassunk róla, folytathatjuk a harcot” – nyilatkozta a csapatvezető, Andreas Seidl.

Andreas Seidl (Fotó: XPB)

„Nagyszerű, hogy a harmadik helyen állunk a bajnokságban, és az is nagy előrelépés tavaly után, hogy 10 futamot követően 163 pontunk van. Szóval emiatt most nagyon boldog vagyok” – folytatta a szakember, kinek csapata tavaly 10 futam alatt 106 pontot gyűjtött.

Seidl ismét kiemelte, nem lepődött meg a Ferrari formajavulásán, és azon sem, hogy a vörösök nemcsak a 2020-as (ez a szezon 40 év óta a leggyengébb volt a tabellán hatodikként záró olasz csapat számára) és a 2021-es szezon között javultak, hanem az idei szezon során is egyre jobb teljesítményt nyújtanak.

„Nem lepett meg, hogy mekkora előrelépést tudnak tenni a szezon során, hiszen egy erős csapatról van szó, két erős versenyzővel. Emellett minden forrásuk megvan ahhoz, hogy reagálni tudjanak a problémákra. A csapatuknak megvan a kellő tapasztalata ahhoz, hogy reagálni tudjon a nehézségekre, szóval nincs ebben semmi meglepő. Nagyon kemény lesz ez a csata egészen a szezon végéig” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak