Musorujsag
Élő Eredmények

A McLaren főnöke szerint csak speciális hétvégéken lehet sprint

A McLaren főnöke szerint csak speciális hétvégéken lehet sprint

F1i
Amennyiben a Forma–1 vezetői úgy döntenek, a jövőben is megtartják a sprintformátumot, roppant körültekintően kell kiválasztaniuk, mely helyszíneken alkalmazzák majd azt – jelentette ki a McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl.

A múlt hét végén kipróbált új hétvégi formátumról többnyire pozitívak voltak a visszajelzések, azt azonban többen megjegyezték, némi finomításra azért még szükség lesz a sprintkvalifikációs futammal kapcsolatban. Erről beszéltek a Forma–1 vezetői is – mind Ross Brawn, mind Stefano Domenicali utalt arra, hogy jöhetnek még finomítások.

Természetesen csak abban az esetben, ha a formátumot megtartják a folytatásban, annak sorsáról ugyanis csak a szezon végén döntenek, miután lement mindhárom sprint (Silverstone után Monzában rendeznek egyet, majd egy még be nem jelentett helyszínen).

Amennyiben a vezetők rábólintanak, a McLaren csapatvezetőjeként azt is jól meg kell válogatniuk, hol rendeznek majd a jövőben sprinthétvégéket, ezeket ugyanis csak speciális pályákon volna ajánlott lebonyolítani. „Jó, hogy idén három hétvégén is teszteljük” – jelentette ki a német szakember. „Azért is jó, mert a szurkolókkal, az F1-gyel és a partnerekkel együtt lesz időnk arra, hogy pontosan kielemezzük, hogyan sikerült ez a hétvége. És ennek alapján vonjunk le következetéseket.”

Andreas Seidl (Fotó: XPB)

„Ez csak egy korai vélemény, de szerintem jó ötlet, hogy csak bizonyos versenyeken, csak speciális hétvégéken használunk más formátumot. Azt nem igazán tudom elképzelni, hogy mondjuk minden versenyhétvégén ez lesz a standard” – emelte ki.

A csapatvezető úgy érzi, a hétvége nagyjából a várakozásoknak megfelelően zajlott, a vasárnapi nagydíj pedig jól tükrözte a szombati sprinten látott erőviszonyokat, beleértve azt is, hogy a McLaren nagy riválisa, a Ferrari (ez a két csapat a bajnoki bronzéremért vív nagy csatát) ezúttal előnyben volt, gyorsabb volt náluk.

„Én azt mondom, a hétvége a stratégia és a gumik tekintetében is úgy alakult, ahogyan arra számítottunk. A sprintverseny végül egészen jó képet adott arról, ki hol tart a tempó tekintetében. Már akkor nyilvánvaló volt, hogy Charles (Leclerc) nagyon gyors. Nem tudtuk legyőzni őt, és nem tudtuk vasárnap sem. Nincsenek nagy tanulságok, melyek bármit is megváltoztattak volna a sprinten a nagydíj tekintetében” – összegezte.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Kép: XPB

További tartalmak