Musorujsag
Élő Eredmények

A Red Bull még fontolgatja, hogy további lépéseket tesz „balesetügyben”

A Red Bull még fontolgatja, hogy további lépéseket tesz „balesetügyben”

Red Bull
A Red Bull még fontolgatja, hogy további lépéseket tesz Max Verstappen és Lewis Hamilton silverstone-i ütközésének ügyében, hiszen enyhének tartja a büntetést, amit a címvédő kapott. A csapatfőnök, Christian Horner azt is fölfedte, mennyibe került az istállónak a baleset.

A múlt vasárnapi futam, és az elmúlt hét központi témája volt Hamilton és Verstappen ütközése, ami a listavezető kiesésével járt. Ellenfele, aki az FIA szerint a balesetet okozta a futamon 10 másodperces büntetést kapott, ami a Red Bull szerint túlságosan enyhe volt annak fényében, hogy Verstappen kiesett, sőt igen komoly balesetet szenvedett: autója 51G-vel csapódott a gumifalba.

Christian Horner már akkor jelezte, adott esetben folytathatják az ügyet, igaz, nem tartják valószínűleg, hogy sikert érnének el a baleset felülvizsgáltatásával. Péten este viszont arról beszélt, továbbra is gondolkodnak azon, tegyenek-e további lépéseket.

„Nem titok, hogy akkor úgy éreztük, és most is úgy érezzük, Hamilton enyhe büntetést kapott egy ilyen jellegű incidensért” – emelte ki Horner a Red Bull hivatalos oldalán. „Tekintettel az incidens súlyosságára és a büntetés enyheségére, felülvizsgáljuk az adatokat, és jogunkban áll további vizsgálatot kérni” – tette hozzá.

Max Verstappen autója (Fotó: Formula1/Twitter)

„Még vizsgáljuk a bizonyítékokat, és mérlegeljük a sportszakmai lehetőségeket” – magyarázta a szakember, aki ezúttal az is elárulta, egészen pontosan mennyibe került nekik az incidens (mely során Verstappen autója komoly károkat szenvedett).

„Egy másik jelentős tényező a költség-kapacitás eleme. Ez a baleset körülbelül 1,8 millió dollárba került nekünk, egy ilyen incidensnek pedig óriási következményei vannak a költségvetési limit korszakában” – mutatott rá, hogy a milliós nagyságrendű pluszkiadások akár a fejlesztésekre is hatással lehetnek.

A Red Bull, amennyiben felülvizsgáltatja az ügyet, az FIA sportkódexének értelmében új bizonyítékkal köteles előállni – hogy mivel érvelnének, arról egyelőre nincsenek információk. Ami biztos, hogy most a futamtól számítva 14 napjuk van arra, hogy megindítsák az ügyet, és olyan bizonyítékokkal álljanak elő, amit a versenybírák múlt vasárnap nem tudtak figyelembe venni. Ha ezt elfogadhatónak találják, akkor az FIA hivatalosan is újravizsgálja az ügyet.

Christian Horner (Fotó: XPB)
Borítókép: Christian Horner (Fotó: XPB)

További tartalmak