Musorujsag
Élő Eredmények

„A szemét mellett a pontokat is gyűjthetné Vettel...”

„A szemét mellett a pontokat is gyűjthetné Vettel...”

Bild
Többet várna Sebastian Vetteltől az Aston Martinnál a korábbi versenyző, Ralf Schumacher, ám úgy hallotta, honfitársának és csapatának a pályán kívül is van elég gondja…

Ígéretesen indult, de pontszerzés nélkül zárult Sebastian Vettel hétvégéje a Brit Nagydíjon. Hiába jutott a Q3-ba és vívott ki vasárnapra is top 10-es rajthelyet, a négyszeres világbajnok már nagyon korán, az újraindítás után eldobta esélyét a vasárnapi legjobb tízbe kerülésre azzal, hogy a Fernando Alonsóval vívott csatájában egyszerűen megpördült. Miután a mezőny végére esett vissza, Vettel nagy felzárkózása elmaradt, az Aston Martin pedig a verseny feladására kérte a hajrában.

A német Sky televízió szakértőjeként tevékenykedő Ralf Schumacher kissé kritikusan értékelte honfitársa produkcióját, és Vettel futamot követő szemétszedő akciójára utalva megjegyezte:

„Klassznak találtam, hogy ott gyűjtötte a szemetet, de jobban tudtam volna örülni annak, ha mellé pár pontot is gyűjt.”

Sebastian Vettel szemétszedése (Fotó: Aston Martin)

A korábbi F1-es versenyző a Bildnek adott interjúban arról is beszélt, szerinte Vettelnek jobb teljesítményt kéne nyújtania Lance Strollhoz képest, mint amit eddig nyújtott. „Sebastian jelenleg sok mindennel foglalkozik, ami meg is illeti őt. Viszont a legfontosabb az lenne, hogy sakkban tartsa a csapattársát. Csak egy példa: Sergio Pérez tavaly azonos feltételek mellett és autóval két-három tizedmásodperccel volt gyorsabb Lance Strollnál.”

„Ha most megnézem Pérezt a Red Bullnál Max Verstappen ellen, Sebastiannak ez alapján könnyedén és folyamatosan gyorsabbnak kéne lennie Strollnál. Ha előrébb akarja vinni a csapatot, ezt muszáj lenne elérnie”

– vezette le, miért nyugtalanítja Vettel teljesítménye.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Schumacher emellett arról is beszélt, hogy úgy hallotta a silverstone-i csapatnál – amelynek jogelődjénél ő két szezont versenyzett végig – vannak problémák a színfalak mögött a bővítések miatt. „Első ránézésre okos sakklépés volt Vettel csatlakozása, hiszen Lawrence Stroll pénze a rövidebb utat jelentheti az élmezőny felé. Viszont ne feledjük, hogy ezen úton a dolgozókat is magukkal kell vinniük, és egyik napról a másikra nem tudsz tigrist csinálni egy tehénből.”

„Ahogy hallom, az Aston Martinnál sok a belső probléma. Egyes mérnökök csalódottak, hogy új embereket keresnek és újak érkeznek melléjük. Az Aston Martinnak célba kell vennie, hogy belátható időn belül a bajnoki címért küzdjön. Ha ez nem lesz meg, Lawrence Stroll valamikor fölteszi a kérdést, van-e értelme, és kezdheti ezt azzal a kérdéssel is, meddig lesz képes ülést biztosítani a fia számára” – tekintett kicsit a távolabbi jövőbe Schumacher.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak