Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso tavaly Verstappen miatt nézte a futamokat

Alonso tavaly Verstappen miatt nézte a futamokat

Soymotor
A kétéves kihagyás után visszatérő Fernando Alonso elárulta, 2020-ban csak azért nézte a Forma–1-es versenyeket, mert mindig megvolt az esélye annak, hogy „a karizmatikus Max Verstappen” felpezsdíti azokat.

Alonso 2018 végén intett búcsút a királykategóriának, igaz, már akkor hangsúlyozta, könnyen lehet, hogy ez a búcsú nem lesz végleges. A visszatérésre két évet kellett várni, és míg a mezőny a spanyol klasszis nélkül versenyezett, addig ő több kategóriában is kipróbálta magát: folytatta a harcot az Indy500 és a Le Mans megnyeréséért (utóbbi össze is jött), és a Dakaron is indult.

Elárulta, a kétéves szünet alatt csak nem érdeklődött túl intenzíven a Forma–1-es versenyen iránt, viszont így is figyelemmel követte őket, mert reménykedett benne, hogy Max Verstappen kihívója lehet a futamokat sorra nyerő Lewis Hamiltonnak (ez végül 2021-ben történt meg).

Fernando Alonso (Alpine media)

„Tavaly, amikor nem versenyeztem és benyomtam a televíziót, hogy megnézzem a futamokat, részben csak azért kapcsolódtam be, hogy lássam, mint csinál Max az adott versenyen, mert ő volt az egyetlen, aki csinált valami” – nyilatkozta a rutinos versenyző a Soymotornak. „Tudtad, hogy Bottas nem fogja elrontani Hamilton kedvét, és azt is, hogy Hamilton nyer, ha nem történik valami furcsa.”

„De ott van Verstappen. Ha az első sorból indul, ha jó az autója, akkor is karizmatikus. Ez a faktor pedig nagyon fontos” – magyarázta a spanyol, akit a hollandot követő szurkolótábor saját rajongóira emlékezteti, akik sikerei idején szintén nagyszámban voltak jelen a pályákon.

„Csodálattal nézem, és élvezem, amikor láthatom azt a sok izgatott embert, akik most ebben az esetben Verstappenért szorítanak. De szerencsés vagyok, mert a saját bőrömön is megtapasztalhattam ezt. Ott volt az a kék sereg, hosszú éveken keresztül, akik értem és a Renault-ért szorítottak. Nem irigykedve nézem, hanem csodálattal. És azzal a tudattal, hogy nagy szerencsénk van, amikor az egész lelátó támogat minket” – zárta gondolatát.

Max Verstappen szurkolói (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak