Musorujsag
Élő Eredmények

Rosberg szerint is versenybaleset volt

Rosberg szerint is versenybaleset volt

Express
Lewis Hamilton korábbi csapattársa és világbajnoki riválisa, Nico Rosberg úgy érzi, versenybaleset volt a címvédő és a jelenlegi kihívó, Max Verstappen múlt vasárnapi ütközése a Brit Nagydíj első körében.

Noha a Nemzetközi Automobil Szövetség versenybírái Hamiltont ítélték vétkesnek a Verstappen kiesésével járó baleset okozásáért, a héten több jelenlegi és korábbi pilóta is arról beszélt, szerintük versenybaleset történt. Hozzájuk csatlakozott a királykategória 2016-os bajnoka is, aki korábbi csapattársát, és annak jelenlegi kihívóját sem szeretné okolni a történetkért.

Többekhez hasonlóan Rosberg is azzal érvelt, hogy az első kanyarban mindkét klasszis az tette, amit egy ilyen helyzetben tennie kellett: Hamilton keményen támadta Verstappent, a holland pedig keményen védte pozícióját.

Nico Rosberg (Fotó: XPB)

„Ez egy versenybaleset volt” – nyilatkozta a német az Express Sportnak. „Úgy értem, mindenki a határokat feszegeti. Ez szerintem teljesen normális, amikor az ember a futamgyőzelemért és a bajnoki címért küzd, és minden ennyire szoros, ennyire kiélezett. És ráadásul kiemelten fontos, hogy az ember elsőként jöjjön ki az első körből.”

„Ez elég nagy különbséget jelent a végeredmény szempontjából, akkor pedig, amikor mindenki a határon megy, történhetnek versenybalesetek. Ez egy nagy, intenzív csata eredménye. Már alig várom, hogy benyomjam a tévét a következő versenyre. Most intenzívebb a várakozás” – folytatta.

A Hamiltonnal való intenzív bajnoki küzdelem Rosberg számára sem ismeretlen, a Mercedesnél ugyanis három szezonon keresztül küzdöttek egymással a trófeáért (ebből kétszer a brit, egyszer pedig a német örülhetett). Ez alatt az idő alatt pedig háromszor ütköztek is a csata hevében: a 2014-es belga versenyen, valamint a 2016-os spanyol és osztrák futamokon.

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA) Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA)
Borítókép: Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak