Musorujsag
Élő Eredmények

Schumacher: Verstappen visszautasítása is kellett Hamilton maradásához

Schumacher: Verstappen visszautasítása is kellett Hamilton maradásához

GMM
A német Sky szakértőjeként ténykedő korábbi F1-es versenyző, Ralf Schumacher úgy véli, ahhoz, hogy a Mercedes meghosszabbítsa Lewis Hamilton szerződését arra is szükség volt, hogy Max Verstappen visszautasítsa a csillagosok ajánlatát.

Miután a 2021-re vonatkozó szerződésről csak az év elején sikerült megállapodniuk, Hamilton és a Mercedes mondhatni meglepően gyorsan dűlőre jutott a 2022-es és a 2023-as idényre érvényes kontraktusról. Ami a csapattárs személyét illeti, arról a csillagosok még nem tettek bejelentést, ki lesz a másik versenyző Hamilton mellett.

Sajtóhírek szerint egyre valószínűbb, hogy George Russellt választják Valtteri Bottas helyett – két név volt tehát a kalapban. Egy ideig azonban arról is cikkeztek, hogy a Mercedes lecsaphat a jelenlegi listavezetőre, Max Verstappenre, akit a vezetőség évek óta érdeklődéssel figyel.

A korábbi hatszoros futamgyőztes, az F1 eseményeit ma szakértőként követő Ralf Schumacher szerint ahhoz, hogy Hamilton ilyen gyorsan megkapja új szerződését a nagy riválisra is szükség volt. „Szerintem ez (Hamilton hosszabbítása) elsősorban azt jelenti, hogy Max valamikor visszautasította a Mercedest” – jelentette ki a német.

Ralf Schumacher (Fotó: XPB)

„Az hiszem, a Mercedesnél bíztak abban, hogy Maxszal a soraik között a következő szezonban teljesen újrarendeződhetnek. Ez a lehetőség mostanra elhalt, és akkor szerintem Lewis volt az egyetlen alternatíva” – folytatta.

Ami az idei bajnoki csatát illeti, Silverstone-ban úgy tűnt, újabb fordulópont jöhet, bejöttek ugyanis a Mercedes fejlesztései. Schumacher szerint azonban a riválisnak is vannak még tartalékai, ezt pedig sokan alábecsülik. „A Red Bullnak sok dolog van még a tarsolyában, nem fedték még fel az összes lapjukat. A Mercedesnek jobb a motorja, de valami nem stimmel azzal az autóval. Ezt mutatja az is, hogy több leszorítóerővel akarnak menni, és lassúak az egyenesekben” – magyarázta.

A Brit Nagydíjon látott baleset kapcsán megjegyezte, érzése szerint Hamilton és Verstappen csatája most még intenzívebbé válik, és könnyen eszkalálódhat is a küzdelem. „Szerintem el fog mérgesedni ez a párharc. Remélem, senki sem sérül meg. Hamilton és Verstappen lassan már (Ayrton) Sennára és (Alain) Prostra emlékeztet, abban a tekintetben, ahogy egymással bánnak” – fogalmazott.

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: Red Bull)

További tartalmak