Musorujsag
Élő Eredmények

Kötelező karszalag – fontos belépési információk a Magyar Nagydíjra!

Kötelező karszalag – fontos belépési információk a Magyar Nagydíjra!

Hungaroring
A világjárvány miatt idén a megszokottól eltérő módon lehet majd bejutni a Forma–1-es Magyar Nagydíjra. Kötelező lesz a koronavírus elleni védettséget igazoló karszalag használata – a Hungaroring erről adott részletes tájékoztatást.

Az idei Forma–1-es Magyar Nagydíj idején a Hungaroring területére kizárólag a Covid védettséget igazoló, hivatalos karszalaggal (továbbiakban: karszalag) és érvényes belépőjeggyel lehet belépni.

FONTOS! A Covid védettséget igazoló karszalagot még a Hungaroringre való megérkezésed előtt át kell venned Budapest belvárosában vagy Fóton az M3-as autópálya mellett.

FIGYELEM! A Hungaroringen és környékén nincs lehetőség átvenni a karszalagot. A helyszíni jegyvásárlók a vásárlással együtt kapják meg a Covid védettséget igazoló karszalagot.

Helyszínek:
Akvárium Klub (Deák Ferenc tér)

Fóti Auchan parkoló

Nyitvatartási idő:

Július 28., 29. (szerda, csütörtök) 08:00 – 20:00

Július 30., 31. (péntek, szombat) 06:00 – 20:00

Augusztus 1. (vasárnap) 06:00 – 15:00

 

Tudnivalók a karszalagról

Mikor vegyem át a karszalagom?

Kérjük, hogy a karszalagod minél előbb vedd át, így elkerülheted a rohanást és a hosszas sorban állást.

 

Mit kell bemutatnom a karszalag átvételekor?

Magyar védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek

Be kell mutatnod a védettségi igazolványod vagy a hivatalos EESZT applikációban a védettséged, valamint a személyi igazolványod vagy az útleveled. Más személyazonosító okmányt nem fogadhatunk el (pl. jogosítvány).

A 18 éven aluli jegytulajdonosoknak NEM kell karszalag, de ők csak abban az esetben léphetnek be a Hungaroring területére, ha kíséri őket egy másik, 18 éven felüli magyar állampolgár vagy lakos, akinek van karszalagja.

Azok a 14 és 18 év közötti jegytulajdonosok, akiknek van védettségi igazolványuk (vagy a védettséget igazoló applikációval bizonyítani tudják a védettségüket), felvehetik maguknak a karszalagjukat és beléphetnek a Hungaroring területére felnőtt kísérő nélkül is.

 

Magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar személyek

Be kell mutatnod az Uniós digitális Covid igazolványt, valamint a személyi igazolványod vagy az útleveled. Más személyazonosító okmányt nem fogadhatunk el (pl. jogosítvány).
Ez esetben a kíséretedben érkező 18 éven aluli jegytulajdonosoknak nem kell karszalag a rendezvényre való belépéshez.

Külföldi állampolgárok

Be kell mutatnod:

  • vagy a nevedre szóló negatív koronavírus PCR-teszted mely nem régebbi mint 72 óra az adott nap kapunyitásától számítva, mely pénteken, szombaton és vasárnap is reggel 7:30.

Ez esetben a kíséretedben érkező 18 éven aluli külföldi jegytulajdonosoknak szintén kell karszalag a rendezvényre való belépéshez.

  • vagy védettségi (oltottsági) igazolást mely lehet az Uniós digitális Covid igazolvány, vagy a nemzetközi megállapodások alapján elfogadott koronavírus elleni oltásodról szóló igazolás.

Ez esetben a kíséretedben érkező 18 éven aluli külföldi jegytulajdonosoknak nem kell karszalag a rendezvényre való belépéshez.

Valamint mindkét esetben be kell mutatnod a személyi igazolványod vagy az útleveled. Más személyazonosító okmányt nem fogadhatunk el (pl. jogosítvány).

Negatív koronavírus PCR-teszt eredmény formátuma:

Csak és kizárólag kinyomtatott, magyar vagy angol nyelvű teszt igazolásokat fogadunk el.

Az oltás igazolása:

Az oltás igazolásához egy olyan dokumentumra van szükség, amelyet egy olyan ország bocsátott ki, amelynek elfogadásáról megállapodása van Magyarországgal. Ezen országok listája bővülhet, a legfrissebb információkat az alábbi oldalon lehet megnézni https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazas-a-vedettsegi-igazolvannyal.
A karszalag átadásakor nem vizsgáljuk az oltások számát és időpontját sem, kizárólag a dokumentumok érvényességét ellenőrizzük a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

Mi történik, ha a hétvégén lejár a 72 óra?

A karszalag érvényességét a jogszabályoknak megfelelően a reggeli kapunyitások idejéhez számoljuk.
Július 27., kedd reggel 7:30 előtti teszteket nem tudunk elfogadni.
Ha július 27. kedden 7:30 és július 28., szerda 7:29 között készült a teszted, beléphetsz a pénteki napon.
Ha július 28., szerda 7:30 és július 29., csütörtök 7:29 között készült a teszted, beléphetsz pénteken és szombaton is.
Ha július 29., csütörtök 7:30 után készült a teszted, mindhárom napon beléphetsz a rendezvényre.

Rokonaim vagy barátaim karszalagját is átvehetem, ha bemutatom az ő igazolásaikat?

Nem. Mindenkinek a saját karszalagját kell felvennie, személyesen. A karszalagokat az átvételkor felhelyezzük a karodra, csak karszalaggal együtt hagyhatod el a területet.

Mi történik akkor, ha elfelejtem átvenni a karszalagom?

Ha elfelejted átvenni a karszalagod, akkor nem léphetsz be a rendezvény területére. Csak akkor léphetsz be a rendezvényre, ha nálad van a belépőjegyed ÉS a karszalagod.

Mi történik akkor, ha elveszítem, vagy megsérül a karszalagom?

A karszalagod nélkül nem léphetsz be a rendezvényre. Arra kérünk, hogy győződj meg róla, hogy a karszalagoddal minden rendben, amikor megkapod. Ha később megsérült a karszalagod, akkor bármelyik karszalag ponton kaphatsz a sérült helyett egy újat.

Átestem a betegségen, hogyan léphetek be?

A betegségen átesettek kizárólag a megfelelő, védettséget igazoló dokumentummal léphetnek be, pl. magyar állampolgároknak védettségi igazolás.

Borítókép: A 2020-as Magyar Nagydíj rajtja (Fotó: XPB)

További tartalmak