Musorujsag
Élő Eredmények

Button szerint Bottas pályafutása új lendületet kaphat a Williamsnél

Button szerint Bottas pályafutása új lendületet kaphat a Williamsnél

GMM
A korábbi világbajnok, Jenson Button úgy érzi, a csapatváltással szóba hozott Valtteri Bottasnak pont a Williamshez való visszatérésre van szüksége ahhoz, hogy új lendületet adjon versenyzői pályafutásának.

Mielőtt a Mercedes 2017-ben, a hirtelen visszavonuló Nico Rosberg helyére leigazolta őt, Valtteri Bottas négy évet töltött a Williamsnél, ahol Felipe Massa csapattársaként tisztességesen helyet állt. A címvédő alakulatnál viszont egyszer sem tudta legyőzni Lewis Hamiltont, és néhányszor vissza is parancsolták a brit mögé, ez pedig igencsak rosszat tett megítélésének.

Ami a folytatást illeti, a hírek szerint a Mercedes 2022-ben már új pilótapárossal vág neki a szezonnak, Bottas pedig visszakerülhet a Williamshez, köszönhetően a csapat Mercedes-kapcsolatainak (a csillagosok mindenképp szeretnék elhelyezni őt).

Ami ezt a lépést illeti, a Williams tanácsadójaként dolgozó Jenson Button úgy érzi, Bottasnak jót tenne a váltás és az új kihívás. „Az év végén szerintem lesz pár versenyző, aki elhagyja a csapatát” – kezdte a 2009-es bajnok. „A szezon ezen szakaszában viszont az élcsapatoknak már megvannak a versenyzőik a következő évre, és elégedettek a választásukkal.”

Jenson Button (Fotó: XPB)

„A Mercedes és a Williams között teljes csere jöhet, gondolom, George (Russell) a Mercedeshez megy, Valtteri pedig a Williamshez. Korábban már volt ott, de biztos, hogy fájna neki, ha egy olyan csapathoz kerülne, ahol nem harcolhat a győzelemért” – folytatta.

„A Williams számára nagyszerű lenne az érkezése. Rengeteg tapasztalattal érkezik, és talán újra magára talál. Mentálisan mindenképp jobb pozícióban lenne, és a csapatnál nem lenne egy Lewis Hamilton. A Mercedes elégedett volt vele, annak ellenére, hogy nem volt annyira jó a tempója, viszont mindig fontos pontokat szerzett, vitte a második, harmadik helyet, a Mercedes pedig megnyerte a konstruktőri bajnokságot” – magyarázta.

„Idén viszont nem teljesített jól, hamar kiesett a pontversenyből, nem hozza a megszokott pontokat, és valószínűleg ezért keresnek más pilótát. Williams-sapkával a fejemen nyilván azt mondom, szomorú lenne elveszíteni George-ot, de az ember megérti, hogy ha valaki egy olyan csapattól kap lehetőséget, mint a Mercedes, el kell engednünk” – zárta gondolatát.

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: Valtteri Bottas/Fb)

További tartalmak