Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: A Red Bull a silverstone-i büntetés felülvizsgálását kéri

Hivatalos: A Red Bull a silverstone-i büntetés felülvizsgálását kéri

F1
A Red Bull hivatalosan is benyújtott egy kérvényt Lewis Hamilton általuk enyhének tartott büntetésének (a címvédő Silverstone-ban 10 másodperces büntetést kapott Max Verstappen kilökéséért) felülvizsgálása ügyében.

A bikások már a futam után jelezték, fontolgatják, hogy továbbviszik a két bajnokesélyes ütközésének ügyét, majd múlt pénteken ismét utaltak rá, hogy még nem engedték el ezt az ötletet. A csapatvezető, Christian Horner akkor újra arról beszélt, túlságosan enyhének tartják a büntetést, amit a címvédő kapott, annak fényében, mennyit veszített vele a Red Bull és Verstappen.

Ami a lehetséges bizonyítékokat illeti, a Red Bull feltehetően nem a telemetriaadatokra fog hivatkozni, az FIA ugyanis jelezte, ezeket átvizsgálta a silverstone-i esetet követően. Járható út lehet tehát Verstappen saját vallomásának ismertetése.

FIA logó (Fotó: XPB)

A holland ugyanis nem volt elérhető az ütközést követően, elővigyázatosságból ugyanis kórházba szállították, tehát nem tudott megjelenni az FIA bírái előtt. Hogy ez sikerre vezethet-e, az természetesen a jövő kérdése, az elmúlt évek eseményei azonban általában azt mutatják, a vizsgálatot kérő szempontjából nem szoktak sikerre vezetni az újravizsgálások.

Most kiderült, hogy a Red Bull hivatalosan is felülvizsgálást kért a sokat emlegetett baleset ügyében. A Red Bullt és a Mercedest már be is idézték egy meghallgatásra, melyre csütörtökön délután kerül sor, délután 16 órakor.

Az FIA szabálykönyvének értelmében az ügyet újra is vizsgálhatják, amennyiben a Red Bull új, és releváns bizonyítékokkal áll elő, melyek a döntés idején még nem álltak a szövetség rendelkezésére. Amennyiben elfogadják ezeket a bizonyítékokat, az FIA új tárgyalást írhat ki, és adott esetben újabb büntetést is kiszabhat a britnek.

Borítókép: Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak