Musorujsag
Élő Eredmények

„Most kiszámíthatatlan, mi lesz a menetrenddel”

„Most kiszámíthatatlan, mi lesz a menetrenddel”

F1i
A Haas csapatvezetője, Günther Steiner úgy érzi, a koronavírus világjárvány miatt jelenleg teljesen kiszámíthatatlan, mi lesz a szezon második felében és reméli, ha változtatni is kell a menetrenden, a nyári szünet megmarad.

Kisebb módosításokra már a szezon első felében is szükség volt a járvány miatt: elmaradt a kanadai és az ausztrál futam, Törökország versenye pedig (ami egyébként is beugró lett volna a kanadai hétvége helyett) júniusról októberre került. A második félévvel kapcsolatban viszont a hírek szerint sokkal több a kérdőjel.

Az egészségügyi szigorítások miatt állítólag a japán és a brazil hétvége is veszélyben van, legutóbb pedig az is fölmerült, hogy a szezonzárót az eredeti tervekkel ellentétben nem Abu-Dzabiban, hanem Szaúd-Arábiában rendezik.

Ami a menetrendet illeti, a Haas csapatvezetője szerint csak akkor lesz kiszámíthatóbb a helyzet, ha egy nap véget ér a járvány. „Szerintem, amikor lecseng a koronavírus, a Forma–1-gyel kapcsolatos tervezés, ha nem is feltétlenül könnyebb, de kiszámíthatóbb lesz. Most kiszámíthatatlan, mi történik az egyes országokban, ezért eléggé kemény a menetrend.”

Günther Steiner (Fotó: XPB)

Amennyiben át kell szervezni a programot, Steiner reméli, a nyári szünet változatlan marad. „Fontos, hogy a csapatoknak legyen egy kis szabadidejük, főleg a járvány idején, amikor sok triplahétvégénk van. Fontos, hogy pihenjenek a második félév előtt, ami ugyanolyan kemény, ha nem keményebb lesz, mint az első volt” – folytatta.

„Biztos, hogy a csapattagok már eltervezték, hogyan töltik a szabadidejüket és feltöltődnek. A nyári szünet fontos, és szó sincs arról, hogy megszabadulunk tőle, akkor sem, ha több esemény jön. Biztos, hogy megoldjuk, hogy remek naptár legyen, és nyári szünet is marad” – magyarázta.

Kiemelte, ő maga is várja, hogy elkezdődjön már a pihenő a Magyar Nagydíj után. „Lehetetlen teljesen kikapcsolni, de az ember kihasználhatja az időt, amikor nincs nyomás alatt. Jó, mert lehetőséget kapsz arra, hogy azokon a dolgokon gondolkozz, amire nem kell azonnali választ adni, és kreatívabb lehetsz. Remélem, tölthetek egy kis időt a családommal, pihenhetek egy kicsit, és feltöltődve térhetek vissza” – zárta gondolatát.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak