Musorujsag
Élő Eredmények

Russell sakkban tartása az Alfa Romeo egyik fő célja

Russell sakkban tartása az Alfa Romeo egyik fő célja

F1i
A szezon második felében az Alfa Romeo egyik fő célja George Russell sakkban tartása lesz, nem szeretnék ugyanis, hogy riválisuk leelőzze őket a gyártók bajnokságában – jelentette ki az alakulat pályamérnöke, Xevi Pujolar.

Ahogyan az élen és az üldözők között, úgy a mezőny végén is komoly csata zajlik az előkelőbb bajnoki pozíciókért. Ezt jelenleg az Alfa Romeo vezeti, az utóbbi hetekben viszont a Williams is belehúzott, elsősorban George Russell kiugró eredményeinek köszönhetően. Ami a harmadik sereghajtót illeti, a Haas le van maradva riválisaitól.

Russell formajavulását látva az Alfa Romeo egyre komolyabb ellenfélként számol a Williamsszel, az évad második felében pedig egyik fő céljuk lesz, hogy sakkban tartsák őket, vagyis előttük maradjanak a bajnokságban.

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

„A csata egészen az év végéig tart” – kezdte a pályamérnök, Xevi Pujolar. „Nagyobb előnyre lenne szükségünk a bajnokságban, de a fő célunk az, hogy kontroll alatt tartsuk őket. Számunkra a bajnokságban a fő veszélyforrást Russell jelenti. Mint mindig, továbbra is az lesz a cél, hogy pontokat szerezzünk, és az is, hogy Russellt megpróbáljuk magunk mögött tartani, hogy ne szerezzen pontot.”

Ami az Alfa Romeo és a Williams küzdelmét illeti, erősségeik és gyengeségeik úgy tűnik épp ellenkezőek: az Alfa az időmérőkön gyengébb és a futamokon erősebb, míg a Williams inkább szombatonként tűnik versenyképesebbnek.

Azt, hogy a vasárnapi teljesítmény az erősségek közé tartozik, Pujolar is megerősítette. „Ami a versenytempót illeti, mindkét pilótánk jól teljesít. Ami az időmérőt illeti, minden nagyon-nagyon szoros, és néha előfordul, hogy Kimi (Räikkönen) lemarad. A cél az, hogy mindkét autó a Q2-ben legyen, a silverstone-i sprinten pedig mindkét autó ott volt a tizedik és a tizenötödik hely között. Ha megnézzük a rajtokat, a versenyzőink nagyon jók. Ha valamiben, akkor pozíciónyerésben Kimi az egyik legjobb” – zárta gondolatát.

Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak