Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen nem foglalkozik a felhajtással

Verstappen nem foglalkozik a felhajtással

Red Bull
Max Verstappen a Magyar Nagydíj előtt kijelentette, a hétvégén távol fogja tartani magát a silverstone-i balesettel kapcsolatos vitáktól és az azt övező médiafelhajtástól, és csak a munkájára fog összpontosítani.

A két bajnokesélyes, Lewis Hamilton és Max Verstappen közötti baleset heves vitáknak szolgált alapjául a Brit Nagydíjat követően, és szolgál alapjául még most, a Magyar Nagydíjra való felkészülés ideje alatt is. A mai napon derült ki például, hogy a Red Bull hivatalosan is kérelmezte, a büntetés felülvizsgálását.

Ezzel kapcsolatban a holland kijelentette, a Red Bull dolga az, hogy sportfronton kezelje az ügyet, amivel ő nem kíván foglalkozni, hiszen csak és kizárólag a Magyar Nagydíjra és az ott elvégzendő munkára akar koncentrálni.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

„Nincs sok mondanivalóm a médiafelhajtással kapcsolatban, és őszintén szólva nem is igazán érdekel, hogy belekeveredjek ebbe az egészbe” – idézte Verstappen szavait a Red Bull hivatalos előzetese. „Tudom, mi történt Silverstone-ban, hiszen ott voltam az autóban, és bizonyos értelemben nyilván úgy érzem, a futamom így ért véget. Most már arra koncentrálok, hogy a legjobbak legyünk a pályán és az élen maradhassunk a bajnokságban.”

„A csapat foglalkozhat a hivatalos oldallal, és minden egyébbel, amit a baleset után meg kell vizsgálni. De az én feladatom ugyanaz, mint bármikor, a lehető legjobbat nyújtani, és vasárnap megpróbálni futamgyőzelmet szerezni. Élvezem a magyar pályát, és remélem, kevesebb akció lesz a rajtrácsra menet, mint tavaly, amikor a szerelők csodát tettek azzal, hogy felkészítették az autót a futamra” – magyarázta.

A balesettel kapcsolatban elmondta, még érzi annak hatásait, de felkészültnek érzi magát a versenyre. „Boldog vagyok, hogy a hétvégén újra pályára léphetek, főleg a legutóbbi eredmény után. Természetesen vannak még kicsi zúzódásaim, de ez normális egy ilyen ütközés után. De edzem, és jól érzem magam közben. A héten részt vettem egy 24 órás szimulátoros versenyen, és ez jót tett abból a szempontból, hogy láttam, hogyan reagál a testem, hiszen hosszú ideig egy pozícióban ültem a monitor mögött. Teljesen jól érzem magam, pozitívan várom a hétvégét. Készen állok” – mondta.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak