Musorujsag
Élő Eredmények

Cunoda most a követésen és az előzéseken dolgozik

Cunoda most a követésen és az előzéseken dolgozik

GMM
Az Alpha Tauri újonca, Cunoda Juki elégedett a szezon során elért előrelépésekkel, ami pedig a hiányosságokat illeti, úgy érzi, a legnagyobb kihívást jelenleg a piszkos levegőben való autózás és az előzés jelenti.

Meglehetősen vegyes eredményeket hozott a fiatal japán első F1-es szezonjának első féléve: volt, hogy Cunoda meggyőzően teljesített, fontos pontokat szerzett, és volt, hogy saját hibái fosztották meg attól, hogy a legjobb tíz között végezzen. A legnagyobb áttörést akkor érte el, amikor az Egyesült Királyságból Olaszországba költözött, hogy szorosan együttműködhessen csapatával.

Ami az évad során elért fejlődést illeti, a japán elégedett javulásával, de tudja, hosszú utat kell még megtennie, hiszen még mindig új számára a királykategória. Legutóbbi nyilatkozatában elmondta, mi az, ami jelenleg leginkább föladja neki a leckét.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)

„Amikor tiszta a levegő, akkor rendben vagyok” – kezdte. „Akkor mindig egész jó az egyensúlyom. De amint piszkos levegőbe kerültem, sokszor eléggé inkonzisztens volt, és nagyon nehezen tudtam vezetni. Ott nagyon keményen kell dolgozni, hogy többet tudjunk előzni, egyelőre ez a legnagyobb korlát” – folytatta.

„Silverstone-ban csak a gumikezelésre koncentráltam. Számítottam rá, hogy nehéz lesz a követés, ezért megpróbáltam a lehető legjobban kezelni az abroncsokat. Amikor szabad volt a levegő, akkor nyomtam, és ez egész jól működött stratégiai szempontból, főleg az első etapon” – magyarázta.

Elmondta, a gumikezelés terén érzése szerint egészen sokat fejlődött már. „Legutóbb már egészen jó voltam. A második osztrák futamon még túl sokat spóroltam, és akkor lassú voltam. Próbáltam ezen javítani, és legutóbb az első etapban keményen nyomtam. Aztán egy kicsit jobban óvtam őket, ahogy a keményekre váltottunk. Szóval, gyűjtöm a tapasztalatokat ezen a téren is, és fel fogom használni őket a jövőben” – fogalmazott.

Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak