Musorujsag
Élő Eredmények

Kubica autóba ülhet a Hungaroringen

Kubica autóba ülhet a Hungaroringen

Alfa Romeo
A pénteki első szabadedzésen ismét autóba ülhet az Alfa Romeo tesztversenyzőjeként dolgozó Robert Kubica. A lengyel az istálló klasszisának, Kimi Räikkönennek az autóját vezetheti majd idei harmadik edzésnapján.

Nem túlzás kijelenteni, a Hungaroring különleges helyszín Kubica számára, itt teljesítette ugyanis első Forma–1-es versenyét 2006-ban, majd 2017-ben, egy csúnya baleset és egy többéves rehabilitációs időszak után itt vezetett újra F1-es autót. Ezen felül, mivel általában sok lengyel szurkoló látogatott ki a helyszínre, mindig a Magyar Nagydíjat tartotta hazai futamának.

Idén ugyan nem tagja a mezőnynek, az Alfa Romeo azonban több alkalommal is autóba ültette már. Eddig Barcelonában és a Red Bull Ringen kapott lehetőséget, harmadszor pedig a Magyar Nagydíj első szabadedzésén vezetheti az Alfa Romeót.

Robert Kubica (Fotó: XPB)

„Robert eddig remek munkát végzett a csapattal az idei szezonban, és izgatottak vagyunk, hogy Magyarországon is autóba ülhet” – nyilatkozta a csapatvezető, Frédéric Vasseur. „Az általa adott technikai visszajelzések sokat segítettek a beállításokkal kapcsolatban, és bízunk benne, hogy idővel még többet tudunk majd kihozni a csomagból.”

„Mindig csodás érzés visszaülni az autóba, főleg Budapesten, ami a versenynaptárban a Lengyelországhoz legközelebbi helyszín” – idézte a csapat előzetese a tapasztalt versenyzőt, aki természetesen már a szurkolókkal való „találkozást” is várja.

„Rendre sok lengyel rajongó van a lelátókon, és tudom, hogy most is sokan lengetik majd a zászlókat, amikor pénteken pályára gurulok. Természetesen, ha az ember már lehetőséget kap, a hangsúly mindig azon van, hogy a lehető legjobb munkát végezze a csapat számára, hogy segítse a mérnököket az autó beállításában. A középmezőnyben elég kicsi a mozgástér, szóval minden javulás döntő fontosságú lehet” – zárta gondolatát.

Borítókép: Robert Kubica (Fotó: Alfa Romeo)

További tartalmak