Musorujsag
Élő Eredmények

Ez lenne a Red Bull új bizonyítéka?

Ez lenne a Red Bull új bizonyítéka?

Sky Sports, Motorsport-Total
Csütörtök délután kiderül, tovább tudja-e vinni a Red Bull a silverstone-i baleset ügyét, és kiharcol-e egy súlyosabb büntetést Lewis Hamiltonnak. De mi lehet az ígért új bizonyíték?

Az FIA biztosított még egy lehetőséget a Red Bull számára. Csütörtökön 16 órakor videókonferencia keretében kerül sor arra a meghallgatásra, melyen az osztrák csapatnak egy új bizonyítékot kell a silverstone-i versenybírák elé tárnia, melyben meggyőzi a szövetség embereit arról, érdemes felülvizsgálniuk a Lewis Hamilton Max Verstappennel történt ütközésének ügyében bő másfél hete hozott ítéletüket.

Helmut Marko tanácsadó a német RTL-nek szerdán azt nyilatkozta, az új tényeik „más megvilágításba fogják helyezni” az incidenst, ám arról érthetően nem mondott semmit, milyen új bizonyítékokkal fognak előrukkolni.

A brit Sky Sports szakkommentátora, Martin Brundle már a futam után úgy értesült, a Red Bull az adatok alapján állítja, Hamilton olyan tempóval közelített a baleset helyszínéül szolgáló Copse-kanyarhoz a Brit Nagydíj első körében, hogy azzal képtelen lett volna bevenni a Verstappen Red Bulljával történt koccanása nélkül. A szakértő úgy sejti, ezzel kapcsolatos lehet a Red Bull új bizonyítéka.

„A Red Bull megpróbál majd a GPS-adatokkal előállni, amik megmutatják, Hamilton mennyivel gyorsabban érkezett, mint más körökben, és hogy nem is állt szándékában bevenni a kanyart. Verstappent használta ahhoz, hogy el tudjon fordulni”

– vélekedett a korábbi versenyző.

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: Formula1/Twitter)

Szerinte a Red Bull Hamilton manőverének szándékosságát próbálja majd firtatni, és a következő kérdések fognak elhangzani a tárgyaláson. „Nyitott-e bármikor a kormányán, amit eddig nem láthattak? A pálya jobb oldalán kellett volna maradnia? Elég helyet hagyott Maxnak? Ezeket a kérdéseket fogják föltenni” – jósolta.

Annak az esélye, hogy a Red Bull eléri az ügy újranyitását, meglehetősen csekélynek tűnik. Brundle egyvalamiben viszont biztos: a silverstone-i ütközésről még évek múlva is fognak vitatkozni. „És ha ez dönt a bajnokságról, akkor még évtizedekkel később is fogunk róla beszélni. Úgy, ahogy egykor Senna és Prost esetében.”

Borítókép: Max Verstappen autója (Fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak