Musorujsag
Élő Eredmények

Mercedes: Megpróbálta bemocskolni Hamilton nevét a Red Bull

Mercedes: Megpróbálta bemocskolni Hamilton nevét a Red Bull

Mercedes
Külön közleményben üdvözölte az FIA silverstone-i baleset ügyében hozott döntését a Mercedes, és keményen odaszúrt a Red Bullnak.

Az FIA csütörtök este közölte, hogy a Red Bull képviselőinek meghallgatása után úgy ítélte, meg, nem merült föl új, eddig nem ismert bizonyíték Lewis Hamilton és Max Verstappen Brit Nagydíjon történt balesete ügyében, ezért nem nyitja újra a 10 másodperces időbüntetést kapó brit ellen lefolytatott eljárást. A Mercedes elsők között osztotta meg a szövetség erről megjelent hivatalos döntését a közösségi oldalán, majd nem sokkal később egy csípős hangvételű közleményt is kiadott.

Mindenekelőtt örömüket fejezték ki a döntés kapcsán. „A Mercedes-AMG Petronas-csapat üdvözli a bírák döntését a Red Bull felülvizsgálati kérelmének visszautasításáról” – írták, majd keményebb hangvételre váltottak.

„Amellett, hogy ezzel lezárult ez az eset, reméljük, a döntés véget vet a Red Bull Racing menedzsmentje közös próbálkozásának is, melyben megpróbálták bemocskolni Lewis Hamilton nevét és a sportágon belüli tisztességét, ami a sikertelenül felülvizsgálathoz benyújtott dokumentumokban is helyet kapott.”

„Már várjuk, hogy a hétvégén folytatódjon a kemény küzdelem a 2021-es világbajnoki címért.”

Toto Wolff és Christian Horner (Fotó: FIA Pool Image)

Hogy pontosan mi szerepelt a Red Bull által benyújtott dokumentumokban, az továbbra sem derült ki. Mindenesetre az FIA is tett utalást arra az indoklása végén, hogy a levelében a Milton Keynes-i csapat megfogalmazott még pár vádat, amelyekre a bírák ugyan aggályokkal tekintettek, de nem foglalkoztak azok relevanciájával, mivel a kérelmet visszadobták.

Mindebből úgy fest, hogy bár az ügy hivatalosan lezárult, a Mercedes és a Red Bull egyre inkább elmérgesedő háborújának még nincs vége, a Hungaroringen pedig vár még pár kényes kérdés mindkét istálló vezetőire…

Borítókép: Lewis Hamilton és Toto Wolff (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak