Musorujsag
Élő Eredmények

Norris: Tudtam, hogy Sainz egy szinten áll Ricciardóval

Norris: Tudtam, hogy Sainz egy szinten áll Ricciardóval

As
Nem ijedt meg Lando Norris attól, hogy idén többszörös futamgyőztes csapattársat kapott. Szerinte Daniel Ricciardo azonos szintet képvisel Carlos Sainzcal.

A hétvégi Magyar Nagydíjjal a félidejéhez érkezik a Forma–1 2021-es idénye. Annak kétségkívül Lando Norris volt az egyik nagy hőse, aki dobogós helyezéseket ünnepelt a McLarennel, és annak ellenére esélyes a bajnoki harmadik helyre is, hogy nem a két élcsapat (Mercedes, Red Bull) autóját vezeti.

Az idény előtt nagy kérdés volt, Norris hogyan állja majd a sarat új csapattársa, Daniel Ricciardo ellen. Noha kezdettől a fiatal generáció nagy tehetségeként tartották őt számon, miután a szintén nehezen „besorolt” Carlos Sainz mellett versenyezte végig az első két F1-es szezonját, a brit megítélése körül volt némi bizonytalanság. Idén ezt sikerült teljesen eloszlatnia. Nemcsak az eredményeivel, hanem azzal is, hogy dominál a McLarennel egyelőre sokat küszködő hétszeres futamgyőztes Ricciardo ellen.

Noha előzetesen sokan vélték úgy, hogy Norris számára az elitbe tartozó Ricciardo hozza az igazság pillanatát, a tehetség az As című spanyol lapnak adott interjúban elárulta, ő már Sainz ellen sejtette, hogy a legjobbakkal is fölveheti a versenyt.

Fotó: XPB

„Fejlődnöm kell, függetlenül attól, ki a csapattársam. Már eleve tudtam, hogy Carlos rendkívül jó. Most megmutatja Charles ellen is: kezdettől gyors volt, és közel van az F1 egyik legjobb versenyzőjéhez. Azt is tudtam, hogy Carloshoz viszonyítva én is jól állok. Bizonyos területeken jobban, másokon kevésbé. Vasárnaponként voltak hiányosságaim, de ezeket megoldottam idén.”

„Nem aggódtam Daniel érkezése miatt, mert tudom, hogy Carlos nagyon jó, hogy hasonló szinten áll, mint Daniel. Daniel már versenyeket nyert, és az emberek emiatt talán Carlos fölé helyezik őt, de Carlos még nem versenyzett bajnokcsapatnál.”

Norris egyelőre persze egy nehezen boldoguló Ricciardo ellen áll helyt. Ő is tudja, az ausztrál ennél többre is képes. „Sok idő kell, mire megszokod az autót és a felszerelést. Egyes versenyzőknek tökéletes autóra van szükségük, mások jobban boldogulnak az olyan autóval is, amiben nem érzik olyan otthonosan magukat. Danielnek önbizalom kell. A Renault autója többet engedett neki, mint ez, és a vezetési stílusa nagyon más, mint Carlosé” – vette védelmébe csapattársát.

Daniel Ricciardo és Lando Norris (Fotó: XPB)

Ahogy ő is mondta, neki csapattárstól függetlenül fejlődnie kell, és érzése szerint a harmadik évére is sikerült neki. Kiforrottabb, érettebb versenyző lett, aki ráadásul vezére is a csapatának.

„A különbség, hogy már tapasztaltabb versenyző vagyok, és tudom, mi minden változott az elmúlt években. Daniel ezt még nem tudja, inkább csak a Renault-hoz és a Red Bullhoz tud viszonyítani. A McLarennek nagyobb szüksége van rám most, különösen az év első harmadában, hiszen Danielnek be kellett illeszkednie a csapathoz, meg kellett szoknia az autót.”

„Többet bíznak rám, hogy segítsem a csapatot, határozottabb véleményem van, és megmondom, min kell javítani az autón. Sokat segíthetek, és ez a legfontosabb, ami változott, más nem nagyon” – állapította meg Norris.

 

Borítókép: Lando Norris és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak