Musorujsag
Élő Eredmények

Russell: Versenybaleset volt, nem kell változtatni

Russell: Versenybaleset volt, nem kell változtatni

Autosport
George Russell továbbra is úgy érzi, versenybaleset volt Lewis Hamilton és Max Verstappen silverstone-i ütközése, épp ezért nincs szükség arra, hogy bármit is változtassanak a szabályokon az incidens hatására.

A Brit Nagydíj első körében történt ütközés óta Hamilton és Verstappen balesete a legfelkapottabb téma a Forma–1 világán belül: két hét alatt számos szakember, korábbi és jelenlegi versenyző állást foglalt már a történtekkel kapcsolatban. A diskurzus során fölmerült, lehetne-e tenni valamit annak érdekében, hogy a jövőben egyértelműen meg lehessen határozni, ki hibázott a hasonló esetekben.

A versenyzők érdekvédelmi szervezetének elnöki pozícióját betöltő George Russell szerint nincs szükség semmiféle változtatásra, hiszen nehéz lenne bármit is beleírni a szabálykönyvbe egy tipikus versenybaleset után.

„Én azt mondom, nincsenek szabályok, melyek leírják, kinek van igaza, és kinek nincs” – nyilatkozta a Williams versenyzője. „Néha nincs jó vagy rossz. Ez csak egy versenybaleset volt. Lewis az egyik legtisztességesebb, legtisztábban versenyző pilóta, mindig is az volt. Nem volt semmi rosszindulatú a próbálkozásában, hiszen ott volt előtte az esély.”

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA) Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA)

„Az ütközés következményei nyilvánvalóan komolyak voltak, és nagyon boldog vagyok, hogy Max viszonylag jól érzi magát a baleset után. Nehéz ítéletet mondani az ilyen versenybalesetek esetében. Nem hiszem, hogy ennél egyértelműbbnek kell lennie az előírásoknak, mert szerintem ez egyértelmű, hogy versenybaleset volt” – emelte ki újra.

A fiatal pilótával a McLaren rutinos versenyzője, Daniel Ricciardo is egyetértett, aki szintén arról beszélt, nincs értelme „papírra vetni”, milyen hozzáállás várható el a pilótáktól a Silverstone-ban látotthoz hasonló esetekben.

„Tudjuk, hogyan álljunk hozzá a versenyzéssel töltött évek, a rutin miatt” – mondta az ausztrál. „Főleg ezekben az autókban, úgy hogy van egy pont, amikor nem látod a holttereket, és az autót, ami belül van. Tudjuk, hogy nagy az esélye annak, hogy ott van, szóval mindig hagyunk helyet. Max kameráját nézve látható, hogy volt hely belül. Nem láttam semmi kivetnivalót az ütközésben. A következmény miatt volt komoly beszédtéma.” 

Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak