Musorujsag
Élő Eredmények

Kirúgta a Hamiltont rasszista stílusban gyalázó dolgozóját a Red Bull

Kirúgta a Hamiltont rasszista stílusban gyalázó dolgozóját a Red Bull

Sky Sports, Motorsport
Azonnali hatállyal megvált a Red Bull F1-es csapata azon alkalmazottjától, aki Lewis Hamiltonnal kapcsolatos rasszista üzeneteket tett közzé az interneten a Brit Nagydíj után.

Felkavarta az indulatokat a Mercedes és a Red Bull csapatánál is Lewis Hamilton és Max Verstappen silverstone-i balesete. Voltak, akik át is lépték a határt. A közösségi oldalakon több rasszista megnyilvánulás is megjelent, amitől az F1, az FIA és a csapatok is határozottan elhatárolódtak a futam másnapján. A héten ugyanakkor a Red Bull egyik alkalmazottja is bajba került.

Fölkerült a világhálóra egy WhatsAppon zajló üzenetváltás, melyben a Milton Keynes-i csapat egyik, nem ismert,nem magas beosztású tagja rasszista stílusban beszélt Lewis Hamiltonról.

A Red Bull pénteken megerősítette, megvált az érintett dolgozójától, mivel elfogadhatatlannak tartja a viselkedését.

„Ahogyan azt a múlt héten már nyilvánosan kijelentettük, a zéró tolerancia elvét valljuk mindenféle rasszista támadás és viselkedés kapcsán a szervezetünknél. A kérdéses személy már többé nem a Red Bull Racing alkalmazottja”

– erősítette meg az istálló szóvivője.

Christian Horner csapatfőnök a Brit Nagydíj után azt nyilatkozta: „Noha intenzív rivalizálás ez köztünk a pályán a bajnokságért, még indulatosan sem léphetjük át a határt és indíthatunk rasszista támadást. Nem toleráljuk  rasszista magatartást a csapatunkon belül, és hiszem, hogy akik ilyesmit tesznek, számon kell kérni rajtuk.”

Hamilton csütörtökön azt nyilatkozta, örömmel tapasztalta, hogy az őt ért támadások után az F1 egy emberként lépett föl a rasszista megjegyzéseket tévők ellen. „Ez az első alkalom, amikor nem voltam egyedül” – utalt arra, hogy hasonló támadások már korábban is érték őt, de a sorozat most először állt ki határozottan mellette.

Borítókép: Fotó: Red Bull

További tartalmak