Musorujsag
Élő Eredmények

Red Bull: Ez nem személyes támadás Hamilton ellen

Red Bull: Ez nem személyes támadás Hamilton ellen

F1, Racefans, GP Fans
Elárulta a Red Bull csapatfőnöke, mik voltak azok a vádak az FIA-nál benyújtott kérvényükben, melyekre a szövetség és a Mercedes is fenntartásokkal utalt, és Lewis Hamilton „besározásáról” is beszélt.

Csütörtökön hallgatta meg az FIA silverstone-i versenybírósága a Red Bullt a Brit Nagydíjon történt baleset ügyében felhozott „új” bizonyítékai kapcsán. Mivel a csapat nem tudta meggyőzni őket, a szövetség nem nyitotta újra az ügyet, és helyben hagyta Lewis Hamilton két héttel ezelőtt kapott büntetését.

Az FIA közleményének végén egy érdekes megjegyzést tett. Azt írta, a bírák „némi aggodalommal” viszonyultak a Red Bull bizonyos, a beadványában leírt vádjaihoz, melyekkel csak a kérelem elutasítása miatt nem foglalkoztak külön. Ugyanezen vádakra a Mercedes csütörtöki közleménye is utalt, melyben a csillagosok azt írták, Christian Hornerék mindent megtettek Lewis Hamilton nevének bemocskolásáért.

Horner a hungaroringi pénteki sajtótájékoztatón tisztázta, a kérdéses vádak azzal voltak kapcsolatosak, hogy Toto Wolff a futam megszakítása idején személyesen ment fel a bírósághoz, hogy meggyőzze őket az igazukról.

„A kérelemben arról a folyamatról írtunk, hogy felkeresték a bírákat az esemény idején. Az FIA azóta tisztázta az eljárást, és mi elégedettek vagyunk ezzel”

– mondta Horner, utalva arra, hogy az FIA a történtek után közölte a csapatokkal, a jövőben csak külön engedéllyel vagy beidézéssel jelenthetnek meg alkalmazottaik a versenybíróság szobájában.

Christian Horner (fotó: XPB)

Horner nyomatékosította, azt sosem feltételezték, hogy Hamilton szándékosan ment neki Verstappennek. „Egyszer sem állítottuk azt a beadványban, hogy ez egy szándékos megmozdulás volt.”

A kérdésre, szerinte Wolff megjelenése befolyásolta-e az FIA ítéletét, elmondta: „Nos, szokatlan gyakorlat ezt tenni. Az FIA-nak egy olyan zsűrinek kell lennie, amelyet nem befolyásolhatnak sem az egyik, sem a másik irányban a döntés meghozatala előtt. Biztosítottak minket arról, hogy nem ez volt a helyzet, és ezt el is fogadjuk az FIA-tól. A tisztázással elejét veszik, hogy a jövőben hasonló történjen.”

 

Nem volt személyes támadás Hamilton ellen

Horner a Mercedes csípős csütörtök esti közleményére is reagált, melyben a csapat azt állította, hogy a Red Bull vezetői módszeresen megpróbálják bemocskolni Lewis Hamilton nevét. „Ez a kijelentés a Mercedes részéről egy kissé ellenséges. Soha semmi személyeset nem intéztünk egy versenyző irányában sem, itt a megtörtént eseményekről volt szó. Ez nem egy személyről vagy versenyzőről, szólt, nem Lewis ellen irányult, és ha más versenyzővel vagy más csapattal történt volna, pontosan ugyanez lett volna az álláspontunk.”

„Teljes mértékben tiszteljük Lewist hétszeres világbajnokként, de még egy hétszeres világbajnok is követhet el hibákat és mérhet fel rosszul helyzeteket.”

„Szóval kissé meglepett a Mercedes megjegyzése, de ezt magunk mögött kell hagynunk, és a pályán történtekre kell összpontosítanunk, építve arra a lendületre, amit a silverstone-i sprintverseny adott nekünk.”

Borítókép: Christian Horner (fotó: XPB)

További tartalmak