Musorujsag
Élő Eredmények

Rekordra vadászik – de miért olyan jó Hamilton a Hungaroringen?

Rekordra vadászik – de miért olyan jó Hamilton a Hungaroringen?

F1.com
Hiába a Mercedes silverstone-i javulása, Lewis Hamilton továbbra is úgy érzi, előnyben van a Red Bull. A Hungaroringen ettől függetlenül a 100. győzelmére és egy új rekordra hajt.

Május óta először, öt nyeretlen verseny után intették le újra elsőként Lewis Hamilton a Brit Nagydíjon. Max Verstappen első körös kiütésével a bajnokságban 8 pontra csökkent a különbség közöttük, így a címvédőnek megvan az esélye arra, hogy akár éllovasként vonuljon el a Magyar Nagydíjat követő nyári szünetre.

A Mercedes két hete az idei utolsó komolyabb aerodinamikai fejlesztési csomagját vetette be, amivel érezhetően közelebb is kerültek a tőlük korábban kicsit meglépő Red Bullhoz. Hamilton is elégedettebb volt az autójával, ugyanakkor mérnökeihez hasonlóan ő is úgy véli, hogy múltkori jó formájukat a silverstone-i pályának is köszönhették, és még mindig nincsenek olyan helyzetben, mint szeretnének.

„Elképesztő mennyiségű munkát végeztünk el, és az újításokkal elért fejlődést a háttérmunka is erősítette. Még mindig úgy vélem, ők vannak elöl. Nem hozott akkora javulást a fejlesztés, amekkora az előnyük a korábbi versenyeken volt.”

„Egy olyan pályán, mint az itteni, úgy vélem, még mindig ők lesznek előnyben. De szerintem még így is megnehezíthetjük a dolgukat, közel maradhatunk hozzájuk, Ahhoz viszont még mindig sokat kell dolgoznunk, hogy egy szintre kerüljünk velük, vagy akár eléjük” – vélekedett a brit.

Hamilton legutóbb a 99. győzelmét aratta, vagyis a következővel eléri a bűvös százas határt. Ha a Hungaroringen sikerül neki, azzal a kilencedik sikerét aratná a magyar pályán. Ennyiszer egyazon helyszínen még nem nyert versenyző, e rekordot jelenleg Hamilton Michael Schumacherrel közösen tartja, a brit a Hungaroringen és Silverstone-ban, a német Magny-Cours-ban nyert 8-szor.

Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA) Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

A Mercedes versenyzőjét megkérdezték, miért megy neki ilyen jól Magyarországon. „Nem tudom. Szeretek itt lenni, Magyarországon. Még csak Budapesten jártam, de csodálatos hely, az építészet, az itteni emberek – egyszerűen kedvesek. Emellett ez egy régi pálya, és nem úgy építették meg, ahogy megszoktuk. Ez a pálya kedvez az agresszív vezetési stílusnak, annak, hogy későn fékezel a kanyarok előtt. Ez fekszik nekem.”

„Ez mindig jó vadászterület volt számomra. Nehéz lenne megmondani, mitől, de ez egy elképesztő pálya. Bárcsak az emberek is éreznék, mennyire izgalmas! Nincs sok idő levegőt venni itt, folyamatosan kanyarodunk. Ez fekszik a későn fékezésnek, az agresszív versenyzőknek, és szeretek itt lenni.”

„Idén viszont nehéz lesz. A Red Bull mindig gyors volt itt, és bár még elöl vannak, de mi közelebb kerültünk. Ha pedig száz százalékot hozunk ki az autóból, akkor nagyon szoros lehet” – jelezte, hogy annyira azért nem érzi reménytelennek a helyzetüket.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: FIA Pool Image)

További tartalmak