Musorujsag
Élő Eredmények

30 G-vel csapódott a falba Schumacher – büntetés vár rá (frissítve)

30 G-vel csapódott a falba Schumacher – büntetés vár rá (frissítve)

Haas, Motorsport-Magazin
Jó eséllyel lemondhat az időmérő edzésről Mick Schumacher a Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén elszenvedett balesete után.

„Sajnálom! Tudom, mit jelent ez” – szólt bele meggyötörten Mick Schumacher a csapatrádióba a Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésének hajrájában történt bukása után. Az akkor még a 17. helyen álló újonc éppen egy gyorskörön volt, amikor autója hátulja kitört a tempós 11-es kanyarban, és kivágódott a gumifalba. A Haas már két kanyarral korábban is erősen ingott alatta, de nem vett vissza.

A csapata az edzés után megerősítette, Schumacher 30 G-vel csapódott a falnak, ezért kötelező orvosi vizsgálatra vitték a pályakórházba. Az orvosok mindent rendben találtak, így részéről nincs akadálya a folytatásnak.

Az autója részéről viszont…

Mick Schumacher (Fotó: XPB)

Schumacher a Haas bal oldalával csapódott a falba, amitől az első és a hátsó felfüggesztése is eltört. A rádiós utalásával arra célozhatott, amit közösségi oldalán aztán a Haas is közölt: veszélybe kerülhet az indulása a délutáni időmérő edzésen.

„Megsérült Mick autójának bal hátulja, és az idővel futunk versenyt, hogy felkészüljünk az időmérő edzésre” – írta az amerikai istálló.

Günther Steiner csapatfőnök a leintés után a német Sky televíziónak nyilatkozva értékelte a károkat és kilátásokat.

„Az autó eléggé tönkrement. Légbeömlő, hűtőnyílás – meg kell még vizsgálnunk, hogy kell-e vázat cserélnünk. Úgy vélem, ebből nem lesz időmérő”

– vetítette előre pesszimistán, kiemelve, hogy a vázsérülés jelenti a legnagyobb aggályukat jelenleg.

A baleset kapcsán Steiner vezetői hibát emlegetett. „Megnéztem az adatokat, és úgy fest, nagyon agresszíven ment, és a maximumot akarta kihozni belőle. De nem sikerült.”

Mick Schumacher (Fotó: XPB)

Mick Schumacher idén harmadik alkalommal szenvedett piros zászlót előidéző balesetet. Monacóban szintén a harmadik szabadedzés végén törte össze az autóját, és le is maradt emiatt az időmérő edzésről. Franciaországban eközben a kvalifikáció Q1-es felvonásában vágódott a gumifalba, akkor viszont hibája furcsa módon a Q2-be jutáshoz segítette hozzá.

A Hungaroringen hasonló célokat emlegetett a hétvége elején, ám jó eséllyel most még csak meg sem próbálkozhat a bravúros továbbjutással a Q1-ből. Steiner pénteken kissé szkeptikusan beszélt Schumacher célkitűzéséről. „Én nem vagyok annyira pozitív, mint Mick, de tetszik, hogy valamit el akar érni. Mi is szeretnénk, de pillanatnyilag egyszerűen túl nehéz. Viszont klassz, hogy Mick azt mondja, megpróbál a Q2-be jutni. Talán szereti ezt a pályát, és ha egy versenyző szeret egy pályát, akkor gyorsabb is rajta.”

Kivéve, ha túlbuzgó és hibázik. A három újonc közül egyébként ő volt a második, aki autót tört a hétvégén: Cunoda Juki a pénteki első szabadedzésen tett kárt az Alpha Tauriban.

Schumacher egyébként végül a 19. helyen zárta a tréninget, 0,6 másodperccel megelőzve csapattársát, Nyikita Mazepint. A 18. Antonio Giovinazzitól 0,3-et kapott.

FRISS: A Haas kevesebb mint egy órával a kvalifikáció kezdete előtt megerősítette, hogy Mick Schumacher vázát nem kell kicserélniük, a váltóját viszont igen. Ez egy 5 rajthelyes büntetést jelent a német számára. A csapat továbbra is gőzerővel dolgozik az autón, hogy az menetkész legyen az időmérő edzésig.

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Mick Schumacher (Fotó: XPB)
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2021/07/XPB_1101420_1200px.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak