Musorujsag
Élő Eredmények

Két baki, két szankció Giovinazzinál és az Alfánál

Két baki, két szankció Giovinazzinál és az Alfánál

FIA
Balszerencsés szabadedzésen van túl Antonio Giovinazzi a Magyar Nagydíjon. Két eset miatt is jelenése volt az FIA bírái előtt.

Csak a két Haas-versenyzőt tudta megelőzni Antonio Giovinazzi a hungaroringi harmadik szabadedzésen, ám ennél is kellemetlenebbé tette az egy óráját a hajrában történt két incidense, amik miatt az időmérő edzés fölvezetéseként mehetett a bíróság elé.

Az olasz versenyző előbb Lance Stroll-lal került zűrös helyzetbe. A piros zászlót követő újraindítás után az Alfa Romeo úgy indította útjára a garázsból, hogy nem figyelt a gyors sávban éppen kifelé tartó Aston Martinra. Az eredmény az lett, hogy Stroll „rátaposott” Giovinazzi első légterelőjére. A kanadai defekt nélkül megúszta az incidenst.

Az FIA ebben az esetben az Alfa Romeót ítélte felelősnek. Veszélyes kiengedésért 5000 eurós pénzbírságot szabott ki rájuk.

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

Giovinazzi mindezek után eljutott a pályára, ahol viszont az utolsó percekben Pierre Gaslynak is az útjában volt. A francia a gyorskörét szerette volna befejezni, amikor az utolsó előtti kanyarban váratlanul szembetalálta magát a lassan guruló Alfával. Gaslynak a külső íven elkerülő manővert kellett tennie, a körét pedig kénytelen volt megszakítani.

E nem veszélytelen esetnél az FIA Giovinazzit büntette, feltartásért egy megrovásban részesítette a versenyzőt.

Az olasznak ez az idei első figyelmeztetése, így további szankció egyelőre nem fenyegeti. (3 megrovás után automatikus 10 rajthelyes büntetés jár, amennyiben legalább két figyelmeztetését vezetői vétségért kapta az érintett.)

Borítókép: Antonio Giovinazzi és Lance Stroll boxutcai zűrje (Fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak