Musorujsag
Élő Eredmények

Norrisnak volt házi feladata: Idén ennyire még nem küszködtünk…

Norrisnak volt házi feladata: Idén ennyire még nem küszködtünk…

F1
A középmezőnyt idén uraló Lando Norris a pénteki edzésnap után kijelentette, a cél természetesen ismét a Q3-ba jutás lesz az időmérőn, az eddigi tapasztalatok alapján viszont nincs garancia arra, hogy ott is lesz a legjobb tíz között a hungaroringi kvalifikáción.

Noha a szabadedzéseken eddig sem remekelt, az időmérőn és a futamon rendre odatette magát a McLaren ifjú versenyzője, akin kívül jelenleg senki sem mondhatja el magáról az F1-es mezőnyben, hogy az idény minden futamán pontot szerzett. Tízből ráadásul kilenc alkalommal a legjobb ötben végzett, tehát rendre ott volt az „üldözők élbolyában”.

Ilyen kezdés után egyértelmű, hogy a Magyar Nagydíjon is az lenne a cél, hogy a legjobb öt között végezzenek, az edzésnap alapján viszont Norrisnak vannak kétségei, hogy most is odaérhet-e, a McLaren ugyanis szolidan kezdett a Hungaroringen.

„Nem volt túl kellemes a nap” – jegyezte meg a mindkét edzést a kilencedik helyen záró Norris a pénteki hőség kapcsán. „Persze annyira azért nem rossz, még mindig szerencsés ember vagyok, hiszen F1-es autót vezethetek. De amikor az ember benne ül egy ilyen gépben, jól akarja érezni magát, oda akar lépni, de ilyen körülmények között nehéz volt nyomi neki.”

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Szóval nem éreztem túl jól magam az autóban, de a riválisokhoz képest még mindig jók vagyunk, vagy nagyjából jók vagyunk. Nem maradtunk el annyira, de dolgoznunk kell még pár területen, ezekre külön oda kell figyelnünk, és holnap újra próbálkozunk” – magyarázta.

„A mostani volt az egyik legnehezebb edzés. Általában nem túl lenyűgözőek az eredményeink a második edzésen, de sosem küszködtünk még ennyire, mint most, az Alpine-hoz képest pedig eléggé nagy volt a különbség. A legfontosabb az, hogy ott legyünk a Q3-ban, ezen a pályán ugyanis kiemelten fontos az időmérő. A szombati lesz a nagy nap, szóval mindent bele fogunk adni. Az Alpine és az Alpha Tauri gyors volt, a Ferrari a vártnál talán egy kicsit lassabb. Mi is arra számítunk, hogy egy kicsit azért még jobbak leszünk” – tette hozzá.

Norris kiemelte, az időmérő előtt meg fogja oldani saját házi feladatát, hogy biztosra menjen, és felkészülten várja a kvalifikációt. „A körülmények mások, mint tavaly voltak. Akkor sokkal hűvösebb volt az aszfalt, és egy kicsit még frissebb, újabb is. A helyzet változik, soha semmi sem ugyanolyan, szóval leülünk és elvégezzük a házi feladatunkat. Meglátjuk, milyen lesz az idő. Ennek szombaton és vasárnap is nagy szerepe lehet. Meglátjuk, esik-e, vagy felhős lesz-e. Megnézzük, melyik területen hozhatunk ki többet az autóból. Mint mondtam, azért meccsben vagyunk, csak még van egy kis házink” – zárta gondolatát.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak