Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo: Két-három lépéssel le voltunk maradva

Ricciardo: Két-három lépéssel le voltunk maradva

F1
A McLaren versenyzője, Daniel Ricciardo úgy érezte, csapata az első szabadedzésen még két-három lépéssel le volt maradva a riválisoktól, így azt, hogy délutánra ezt sikerült egy lépésre csökkenteni, pozitívan értékelte.

Ahogyan azt a csapattárs, Lando Norris is elmondta, nem a pénteki nap volt a McLaren legjobbja a 2021-es szezonban. A britek a vártnál gyengébben kezdtek (noha sosem voltak kiugróak a pénteki eredményeik, úgy érzik, most elmaradtak néhány közvetlen riválistól), és a pénteki hőség sem segítette őket.

Ami az eredményeket illeti, Ricciardo szerint azok azért némileg csalókák, hiszen ő fejlesztéseket tesztelt a délelőtti edzésen, később pedig – bár ez papíron nem igazán látszott – úgy érezte, sikerült javulniuk. Noha még mindig elmaradnak az ellenfelektől.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„A délután kicsit jobb volt, mint a délelőtt, ami nem volt túl kellemes” – nyilatkozta az ausztrál az edzésnap végén. „Délelőtt küszködtünk, de aztán tettünk egy lépést a jó irányba. Úgy fogalmaznék, hogy az első edzésen még két-három lépéssel le voltunk maradva, szóval azért még dolgoznunk kell, hogy még egy lépést tudjunk tenni, ha stabil pozícióban akarunk lenni.”

„A hőmérséklet nagy úr, mindenkinek megnehezítette a dolgát. Körülbelül 60 fok volt, ami talán rekord is. Ez nagyon leterheli a gumikat, mi pedig nem érezzük túl jól magunkat az autóban. Ettől függetlenül találnunk kell valamit” – emelte ki.

„Ki fogjuk elemezni az adatokat. Nem voltam túl erős ezen az edzésnapon, de ami a fejlesztéseket illeti, teszteltem egy kicsit. Elég nehéz lenne bármit mondani még, több elsősorban adatközpontú, szóval majd meglátjuk, mint mond róluk a csapat ezek alapján. A pénteki volt a hétvége legmelegebb napja, ha nem is lesz vizes a pálya, valószínűleg hűvösebb lesz a folytatásban, szóval remélhetőleg jobban fekszik majd nekünk a pálya, és harcolhatunk” – zárta gondolatát.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak