Musorujsag
Élő Eredmények
×

A kizárás veszélye fenyegeti Vettelt!

A kizárás veszélye fenyegeti Vettelt!

FIA
Bajba kerülhet Sebastian Vettel a Magyar Nagydíj után. Újabb vizsgálat indult ellene, ezúttal technikai kihágás miatt, ami veszélybe sodorhatja a második helyezését.

„Akár ki is zárhatnak, nem érdekel” – reagált kissé dacosan Sebastian Vettel a végül egy egyszerű megrovással elrendezett futam előtti pólóügyére. Miközben azt a vizsgálatot megúszta, még így is előfordulhat, hogy „kívánsága” teljesül.

Az FIA technikai delegáltja, Jo Bauer a Magyar Nagydíj után jelezte, technikai szabálysértés gyanújával vizsgálódnak a négyszeres világbajnok csapata ellen. Aston Martinjában a futam után mindössze 0,3 liter üzemanyag maradt, miközben a szabályok előírják, hogy a kötelező mintavételhez legalább 1 liternek kell maradnia a tankban.

Vettel a futamot követően nem teljesítette a tiszteletkörét, autóját a pálya szélén parkolta le, és futva tért vissza a parc fermébe. Már ebből tudható volt, hogy gondjai lehettek az üzemanyag-mennyiséggel.

Amennyiben a szabálysértés bebizonyosodik, a németre jó eséllyel diszkvalifikáció vár – az ilyen eseteket azzal szokták büntetni. Hosszú este vár a hungaroringi bíróságra… Az Aston Martin képviselőit 20 óra 20 percre idézték be tárgyalásra.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak