Musorujsag
Élő Eredmények

Hálás Alonso segítségéért az első F1-es győzelmét arató Ocon

Hálás Alonso segítségéért az első F1-es győzelmét arató Ocon

F1
Önmagában is emlékezetesre sikerült az őrült káoszt hozó 36. Magyar Nagydíj, de egyvalaki számára annál is emlékezetesebb lesz. Esteban Ocon mostantól Forma–1-es futamgyőztesnek vallhatja magát!

Az elmúlt hetekben azt kellett hallgatnia, hogy amióta az Alpine több évvel meghosszabbította a szerződését, Fernando Alonso lemosta őt a pályáról. Sorozatban esett ki a Q1-ekben az időmérőkön, elvesztette a fonalat. Aztán kapott egy új vázat az Alpine-tól, és javult a formája, de még mindig csapattársa árnyékában volt.

A Hungaroringen ezek után összejött neki a Q3-as szereplés, és négy futam után először legyőzte a kétszeres bajnokot. Esteban Ocon alighanem már akkor elégedetten ment volna vakációzni, ha így marad és szerez pár pontot.

Fortuna viszont rámosolygott vasárnap délután.

Esteban Ocon és Fernando Alonso (fotó: Formula1/Twitter)

Kihasználva az első kör tömegkarambolját, az Alpine franciája a mezőny élére állt, és ha már az ölébe pottyant a lehetőség, el sem ejtette a célig. Pedig egészen addig lihegett a nyakán egy négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel, aki a futam nagy részében érezhetően gyorsabb volt nála.

Ocon nem roppant meg, és Ocon 2021. augusztus 1-jétől Forma–1-es futamgyőztes!

„Nagy pillanat ez! Nagyon jó érzés! Az első győzelmem! Voltak nehéz pillanataink a szezonban, de csapatként jól dolgoztunk. Nem is tudom, mit mondjak. Fantasztikus volt. Ez a győzelem Fernandónak is köszönhető. Igazi csapatmunka volt.”

Alonsónak valóban komoly szerepe volt a sikerében, hiszen hosszú körökig tartotta maga mögött a gyorsabb Lewis Hamiltont, akinek a csatájuk miatt végül nem maradt esélye Sebastian Vettel és Esteban Ocon utolérésére. A spanyol a parc ferméban boldogan emelgette futamgyőztes kollégáját.

„Nagyszerű vele dolgozni. Erős párost alkotunk, visszük előre a csapatot. Próbáljuk fejleszteni az autót. Sok mindent mondtak róla, de az tévedés. Elárulhatom, fantasztikus fickó, és nagyon élvezem az együttműködésünket”

– dicsérte Alonsót Ocon.

A hetekkel ezelőtti nehézségei kapcsán hozzátette: „Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki bízott bennem. Voltak nehéz pillanataink, kiesése a Q1-ben, volt, hogy tizenhetedik voltam, és nem tudtam hol vagyok. De a csapat bízott bennem. Sebastian nagy nyomás alatt tartott, de megcsináltam.”

Esteban Ocon (fotó: Formula1/Twitter)

Ocon szülei csak otthonról követték a Magyar Nagydíj eseményeit. Az újdonsült győztes ígérte, hétfőn már együtt ünnepelnek. „Bárcsak mindenki itt lenne most! Holnap reggel repülök, és nagyszerű lesz a hétfő. Nehéz most utazgatni a korlátozások miatt. De reméljük, ez hamarosan változni fog.”

Borítókép: Esteban Ocon és Fernando Alonso (fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak