Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: megbüntették a tömegkarambolt okozó Bottast

Hivatalos: megbüntették a tömegkarambolt okozó Bottast

FIA
Nem úszta meg a Magyar Nagydíj első körében okozott tömegkarambolt Valtteri Bottas. Büntetéssel tér majd vissza a nyári szünetről Belgiumban.

Lando Norrist és Sergio Pérezt kiütötte a versenyből, Max Verstappen futamát csak tönkretette Valtteri Bottas az első kanyar féktávjának elmérésével. Riválisai egyöntetűen súlyos hibát emlegettek, ezért súlyos büntetést követeltek. Az FIA már a futam alatt kivizsgálta az esetet, és  meg is büntette a vétkest.

Bottas 5 rajthelyes hátrasorolást kapott, amit a nyári szünet utáni Belga Nagydíjon lesz kénytelen letölteni. A finn emellett 2 büntetőpontot is kapott a licencére, ezzel már 4-nél tart az elmúlt 12 hónapot tekintve. Eltiltás 12-nél jár.

A bírák az ítéletben kiemelték, Bottas számára enyhítő körülményt jelentett, hogy vizes pályán rajtolt a futam. „A rajt után egyből, az első kanyar féktávján a 77-es autó a 4-es hátuljának ment. A bírák tekintetbe vették a pálya állapotát, ennek ellenére teljes mértékben a 77-es autó vezetőjét terhelte a felelősség” – állt az FIA indoklásában.

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak